Баницата на мама
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 8
Сложност: Лесна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 21 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Sunny
Необходими продукти
  • • 500 г готови кори
  • • 125 г масло
  • • 200-300 г сирене
  • • 4 бр. яйца
  • • 250 мл газирана вода
Начин на приготвяне
Намазваме тавата с олио. Слагаме една кора и леко я набръчкваме, докато заеме половината от тавата. Другата половина покриваме с още една кора, леко набръчкана. Отгоре поръсваме масло (аз не го разтопявам, а го режа на малки парченца). Маслото се разпределя така, че да стигне цялото пакетче, като се слага на всеки ред от баницата. Един ред от баницата се състои от 2 набрани кори. На единия ред слагам само масло, на следващия натрошено сирене и масло и така докато не завършим последния ред само с масло. Правим леки разрези на баницата и я слагаме да се запече съвсем леко, максимално 10 минути, в долната половина на фурната, на 200 С.
През това време приготвяме заливката, която се състои от 4 бр. яйца и 250 мл газирана вода. Вадим баницата, внимателно заливаме, като се стараем да не остане сухо място. Допичаме до готовност. По желание баницата може да се обърне върху купички или чаши до пълното й изстиване (така ще остане по-пухкава).

* За Нова година разпределяме баницата на парченца и върху всяко забождаме късметче. Аз бях сложила една паричка, завита в алуминиево фолио по средата между корите.

Рецептата е добавена от Sunny на 1 Януари 2011 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
ada
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Правя баница и по тази рецепта от години, наистина е чудесна. Аз слагам олио между листите, 6 яйца и повечко сирене. Много е удобно, че от вечерта можете да я наредите, а на сутринта само да залеете с яйчената смес и да метнете тавата във фурната. Добре е след заливката да позавъртите тавата във всички посоки, за да се разпредели течността равномерно. Аз слагам върху резените и парченца масло за приятен загар и аромат. Газирана вода може да се замени с айрян. Отбелязвам рецептата като многократно изпитана и, разбира се, препоръчвам :) Благодаря на Sunny!
[Изпробвана]
25 Ное 2015
снимки от
Sunny
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1 1 Яну 2011

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.