Бисквитено руло с готов крем и кокос
Рейтинг: 8
Сложност: Лесна
Любима на 12 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от tillia
Снимка 54321
Необходими продукти
  • • около 350-380 г обикновени бисквити, по-тънки
  • • 84 г (1 пакет) *Десертен крем* Creme Ole* с вкус на шоколад* без варене на Dr. Oetker
  • • 400 мл прясно мляко за разбиване на крема
  • • кокосови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне
Използвах 2 пакета по 135 г обикновени бисквити *Житен път* и 16 бр. бисквити Petit Beurre, като ги разделих по равно, за две рула.
Кремът (който може да бъде и друг - тук се използва шоколадов, заради вкуса и за да бъде в контраст с цвета на бисквитите) се приготвя според упътването на опаковката.

След това бисквитите се слепват с него, като най-удобно се работи върху пергаментова хартия. Всяка бисквита се маже с крем и се редят една до друга. Леко се притискат. След като е наредено едното руло, първо се измазва с крем горната му страна, поръсва се с кокосови стърготини (отива по около 1 ч.л. стърготини за всяка страна), рулото се претъркулва на съседната страна, отново се маже горната страна, отново се поръсва с кокос и така до измазването му от всички страни. По този начин най-сполучливо и чисто се работи. Намазват се тънко с крем и се поръсват със стърготини първата и последната бисквити.

Тук искам да добавя - между бисквитите може да се намаже с повече крем. Но за страните първо да се размаже този крем който излиза при притискането на бисквитите и след това, ако е необходимо да се добави още малко крем, но да е на тънък пласт, до толкова, доколкото по него да се захванат кокосовите стърготини. Иначе се получава малко *мацаница* и кокосовите стърготини се губят в крема. Поне при мен се получи така.

Когато и другото руло се обработи по същия начин, двете поотделно се завиват стегнато с хартията и се оставят в хладилника поне за няколко часа, но най-добре за една нощ.
При сервиране рулото се реже по диагонал.
Рецептата е добавена от tillia на 31 Март 2015 г.
Източник: http://vili-blog.blogspot.com/2015/02/blog-post_24.html
Победител в конкурсРецептата е победител в конкурс Рецепта на месец Април '15 [Десерти]
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
tillia
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5 31 Мар 2015

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.