Карбонада със соев сос и кашкавал
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 7
Сложност: Лесна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 17 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Black_Beret
Снимка 654321
Необходими продукти
  • • 1 кг свинско филе
  • • 100 мл соев сос
  • • 300 г кашкавал
Начин на приготвяне
Измитото и подсушено филе се нарязва на филийки, нарежда се в плитък съд от йенско стъкло и се залива със соевия сос. Оставя се да престои няколко часа и след това се залива с малко вода (така че да покрива дъното на съда). Слага се в предварително загрята умерена фурна, покрито с капак и се задушава до омекване. Готовото месо се поръсва с настъргания кашкавал и се запича още 5-6 минути без капак. Поднася се със зеленчукова гарнитура по избор.
Рецептата е добавена от senta на 9 Декември 2007 г.
Източник: кулинарни изненади за Коледа
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 2
Black_Beret
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
За мариноване на месото използвах соевия сос на Heinz, поради по-малкото съдържание на сол, лека сладост и овкусяването му с някои билки. Слагам около 120 мл. от него и обръщам каретата в него няколко пъти, след което завивам тавата и я слагам да отлежи в хладилник за едно денонощие. В средата на периода на мариноване обръщам каренцата, за да може соевия сос да проникне равномерно в месото. Включвам фурната на 170 °С без вентилатор. Докато чакам да загрее вадя тавата от хладилника и заливам със студена вода, докато филето се покрие със съвсем тънък слой вода. Слагаме тавата във фурната и следим за изпаряването на водата. В момента, в който забележим, че горната част на каретата се е останала непокрита усилваме фурната на 200 °С при пуснат вентилатор. В този момент пристъпваме към настъргването на кашкавала - аз използва класическо ренде и настъргвам кашкавала на много ситно. При запичането на пържолките - сосът трябва да се е редуцирал до половината от първоначалното количество, вадим тавата от фурната и внимателно покриваме каретата с кашкавал. Връщаме тавата във фурната и само на горен реотан или пък с функцията грил запичаме кашкавала до желаната степен. Сервираме по две каренца в чиния и добавяме няколко лъжици от соса без да заливаме кашкавала отгоре. Резултатът е чудесно ястие, което се допълва идеално от зелена салата и студена бира!
[Изпробвана]
26 Апр 2016
снимки от
Black_Beret
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1Първоначалното мариноване на каретата със соев сос.
Снимка 2Вида на каретата след престояване в соевия сос за около 20 часа (в хладилник, разбира се).
Снимка 3Тук се вижда проникването на соевия сос в месото.
Снимка 4Това е точното количество вода - каретата трябва да са покрити с много тънък слой вода.
Снимка 5Изглед при изваждане от фурната.
Снимка 6Добър апетит!
26 Апр 2016
# 1
NINANI82
чирак с черпак
Това става чудно и с по-малко соев сос. А като се добавят и 1 ч.ч. червено вино и подправки на вкус ще видите разликата. Да ви е сладко.10 Фев 2008

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.