Картофи с пушено месо и сирене в йена
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 6
Сложност: Лесна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 5 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от sweet666
Необходими продукти
  • • 7-8 бр. картофи, ако са малки към 10-12 бр.
  • • 200 г пушен свинки бут
  • • 50-60 г топено сирене
  • • черен пипер, сол
  • • 1 ч.л. универсална подправка за картофи
  • • олио
  • • вода
Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на кубчета, също на кубчета или на лентички свинския бут. Сипете на дъното на йената олио, зависи колко искате да са мазни картофите. Аз слагам приблизително 4-5 с.л.
Изсипете в йената първо картофите и ги поръсете със всички подправки, след това както ви е удобно, нарязано или не прибавете топеното сирене (може да сложите и повече от сиренето, в случая на мен ми беше останало толкова, за това сложих и в рецептата толкова количество). Тъй като е меко, ако го прибавям с малка лъжичка.
Доливам вода така че да се покрият картофите, ако йената ви е по-голяма и обичате да има повече сос може да сложите и повече вода. Затваряте съда и слагате във фурната първо на 250С градуса, докато заври, след това може да намалите на 200-170С градуса. Като наблюдавате картофите как са се задушили, по принцип 15 минути след като заврат, зависи и от сорта картофи, прибавете свинския бут, затворете йената и върнете във фурната до пълна готовност.

* Ястието не отнема повече от един час, заедно с приготвянето на продуктите. И въпреки всички зависи от фурната и това как искате да бъде като яхния или по течно със сос.
Рецептата е добавена от sweet666 на 4 Декември 2016 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 5
xevi
шеф на кухнята
Чудесно е така, мерси за бързата реакция :)6 Дек 2016
# 4
sweet666
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Благодаря за мненията, промених името. Приятно готвене и хапване :)6 Дек 2016
# 3
xevi
шеф на кухнята
Хубава рецепта наистина, но има нужда от по-точно заглавие - нещо, което описва какво е (например, "Картофи с пушено месо и сирене") и без относителни определения като "бързо", "лесно", "вкусно" и подобни. Те са забранени според правилата, просто защото "вкусно" - всеки добавя рецепти, които са му вкусни, "лесно" и "бързо" - лесно за мен, за друг не толкова и става сложно.5 Дек 2016
# 2
Aliana
магьосник в кухнята
Предложението е чудесно, но името е неточно, т. е. изобщо не се разбира за какво става въпрос: месо ли е, десерт ли е, вегетарианско ли е? А и 1 час за приготвяне не е никак бързо. Да не говорим, че освен в огнеупорен стъклен съд, може да се приготви в порцеланов, глинен или метален такъв. Много моля да не се приеме като критика към самата рецепта - която съм приготвяла с друго месо, нарязани по друг начин картофи и сметана вместо вода.4 Дек 2016
# 1
Makaweli
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Това ястие успешно може да се приготви за половината време в микровълнова фурна - резултата ще е също толкова вкусен. Поля, чудесно предложение :)
[Изпробвана]
4 Дек 2016
снимки от
sweet666
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1 4 Дек 2016

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.