Пържено месо в мазнина
Необходими продукти
  • • месо от всякакви видове животни и птици
Начин на приготвяне
Месото се обезкостява и се нарязва напречно на мускулните влакна на малки пържоли с дебелина 2 см. Осолява се с по 20 г сол на 1 кг месо и се поставя в леко наклонена тавичка да престои 6-8 часа, за да се осоли и да се отдели част от водата му. След това пържолите се изпържват във вряща мас до зачервяване от двете страни и се нареждат в буркани, като между тях се поставят зърна черен пипер и се заливат с мазнината, в която са изпържени. Тя трябва добре да ги покрива. Върху изстиналата мазнина се прилепва кръгче целофан, изрязано точно по стените на съда, за да се изолира добре от въздуха. Бурканите се затварят и се увиват в хартия, за да не прониква в тях светлина, и се съхраняват на сухо и студено място.
Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.