Терин с кайма и картофи
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 9
Сложност: Трудна
Изпробвана: 2 изпробвана
Любима на 37 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от mamcheto61
Снимка 1110 ... 54321
Необходими продукти
  • • 500 г кайма (за предпочитане телешка)
  • • 400 г картофи (2 бр. големи картофи)
  • • 3 бр. яйца
  • • 4 квадратчета топено тостерно сирене
  • • 12-14 бр. тънки филии бекон
  • • 6-7 бр. печени чушки (не много големи)
  • • 1 глава лук
  • • 1 с.л. олио
  • • сол, черен пипер и кимион на вкус
Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на малки люспи, но по-дебелички и ги сложете да се посварят, но не напълно в подсолена вряща вода. След това ги отцедете хубаво (другият вариант е да си сварите картофите цели и като изстинат да ги нарежете на по-дебели люспи). Нарежете лука на дребно и леко запържете в олиото да поомекне, като го посолите леко. След това прибавете лука към сварените картофи и оставете да изстинат.

През това време намаслете формичка-терин (правоъгълна) и я облепете с беконовите лентички, така че бекона да излиза поне 3-4 см навън от терина и също така дъното да е хубаво покрито с него. Овкусете си каймата с подправки на вкус и я сипете в терина, като я разнесете равномерно навсякъде и хубаво я уплътнете. Отгоре наредете печените чушки, след това сложете четирите парчета тостерно сирене. Разбийте 3-те яйца с вилица и към тях добавете изстиналите картофи, посолете на вкус, добавете черен пипер и щипка кимион и хубаво разбъркайте. Изсипете в терина и покрийте с висящите краища на бекона. Сложете терина да се пече в загрята на 180С фурна за около 45-50 минути - докато се препече беконът. Извадете терина от фурната, с остър нож минете по краищата на терина, ако има залепнал бекон да се отлепи(ако използвате терин с незалепящо покритие използвайте пластмасов нож или шпатула) и след като поизстине малко обърнете терина в подходяща чиния, нарежете и сервирайте с гарнитура по желание.

* В оригиналната рецепта лукът се слага в подходящ за микровълнова фурна съд, посолява се леко сипва се олиото разбърква се и се слага за 1-2 минути в микровълновата да поомекне, след това към него се добавят нарязаните на по дебели люспи сурови картофи и се връщат в микровълновата за 5 минути, вадят се и се разбъркват, после пак се връщат в микровълновата и така докато са почти готови картофите.

Рецептата е добавена от mamcheto61 на 2 Март 2013 г.
Източник: http://www.youtube.com/watch?v=iEa2F_vcsII
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 6
janova
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Мариянче, благодаря за вкусната рецепта. Един по-различен и вкусен вариант на каймата. Не отнема много време. Изпълних точно рецептата, само намазах бекона преди печене и 10-15 мин. преди изпичане със сос от кетчуп, мед и уни сос. Пак ще я приготвям.
[Изпробвана]
27 Сеп 2017
снимки от
janova
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 10Снимка 11 27 Сеп 2017
# 5
Meri_Popins
магьосник в кухнята
Отивабв любими, обичам терините14 Авг 2016
# 4
pipilota
магьосник в кухнята
Много интересна рецепта, при първа възможност ще я изпробвм.24 Яну 2015
# 3
joro64
любител с ренде
[Изпробвал рецептата]
Приготвих рецептата и наистина се получи страхотно. Моята добавка беше че като го обърнах го поръсих с настърган кашкавал и го върнах във фурната докато се разтопи кашкавала. С две думи стана чудно и на вид и на вкус.
[Изпробвана]
23 Яну 2015
# 2
mamcheto61
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Приемам гости. Използвай нещо което е близо до бекона и шунката-дори да е телешко или камилско или пък пуешка шунка..само че тогава си подмажи с масло терина и после като сложиш лентичките и тях подмажи с разтопено масло и като го завиеш и отгоре го намажи..предполагам че ще се получи, а бе импровизирай.3 Мар 2013
снимки от
mamcheto61
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9 2 Мар 2013
# 1
steffanell
магьосник в кухнята
Много красиво поднесено, и много красиви снимки а гости приемаш ли? Все едни вкусотии предлагаш. Тук липсва бекон оставам рецептата за България.2 Мар 2013

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.