Бонбони Маршмелоу (Marshmallow)

Маршмелоу са меки бонбони, които се приготвят от захар, вода, желатин и вода разбити на пухкава маса, като често се добавят оцветители и овкусители, а в някои рецепти се използват и яйца.Marshmellow Първоначално са се появили като лечебни бонбони приготвяни с екстракт от растението бяла ружа (англ. marshmallolw - маршмелоу, откъдето идва и името им), с успокояващ ефект при болно гърло. Исторически началото им може да се проследи чак до древен Египет, където се е използвал растителния екстракт, смесен с мед и ядки.

През 19 век във Франция сладкарите започнали да разбиват растителния сок и да го подсладяват със захар, получавайки десерт подобен на този, който познаваме в днешно време. Отделянето на екстракта от лечебната ружа бил трудоемък процес и затова в края на 19 век започнали да го заменят с желатин, смесен с царевично нишесте. Модерните маршмелоу бонбони се появили през 1948 когато бил създаден напълно автоматизиран процес за приготвянето им. Бонбони маршмелоу могат да се намерят сравнително лесно и на българският пазар, но пък приготвянето им в домашни условия е бързо и не изисква много продукти и усилие. За да си приготвите от тази вкусотия в каквито разцветки и форми желаете имате нужда само от вода, захар и желатин, като можете да използвате и безвредна боя за храна и овкусители като шоколад, кокос или пудра захар.


Тези вкусни бонбонки могат да се използват и като чудесна добавка към мляко с какао - нарязани на ситно и пуснати да плуват в него. Или пък като част от шоколадово фондю - където всеки може да си набоде маршмелоу и да го топне в тенджерка с разтопен шоколад. Не много популярна у нас традиция е, печени на огън маршмелоус - бонбонките се набождат на шиш и запичат над живия огън - така отвън стават твърди и хрупкави, а отвътре разтопена сладост.

Ако бонбонът маршмелоу е твърде голям има опасност човек да се задави ако го лапне цял. Това е  особено опасно при деца, затова най-добре е в такива случаи да се дават малки или нарязани на парченца бонбони.

Използвани източници:
http://en.wikipedia.org/wiki/Marshmallow
http://www.wisegeek.com/what-is-a-marshmallow.htm

Автор:
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.