Боядисване на яйца с коприна

Наближава Великден и реших да споделя с вас една техника, с която чрез отрязъци от стари шалчета или такива, които имат скъсани краища може да ви послужат и да оцветят яйцата неповторимо и уникално.

Ще са ви необходими:
  • яйца
  • 100% копринени шалчета, кърпи или стари вратовръзки с десен по желание
  • бял плат колкото за завързване на яйцата
  • желязни ленти или свински опашки за връзване
  • бял оцет
  • растително масло
  •  
Метод:
боядисани с коприна яйца

Отрежете от шалчетата квадрати, достатъчни, за да завържете яйцето добре. След това отрежете и от белия плат същите парчета. Копринения плат може да се ползва и по два пъти. Избирайте по-наситени на цветове и форми десени.

Измийте яйцата, след което сложете всяко яйце в плата с лицевата страна към яйцето, а след това увийте и с белия плат. Захванете стегнато със свинските опашки. Може да се използва и здрав конец.

Сложете всички яйца в тенджера (не алуминиева), залейте с топла вода и налейте 3 пълни лъжици от оцета. Сложете на котлона да ври за 15 минути. След това оставете да се охлади малко и внимателно извадете яйцата и ги поставете на кора за яйца.

Развийте всяко едно яйце внимателно и ще видите уникалния му десен, който се е отпечатал от коприната. След като направите така всички яйца, може леко да ги намажете с олио за блясък.


Автор:
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 5
Radulova
магьосник в кухнята
Доста интересно, това трябва да се пробва, а за целта трябва да си купя копринен шал :)9 Фев 2017
# 4
steffanell
магьосник в кухнята
Аз ползвам всякакъв плат шарен, коприна памук, вратовръзки, стига да пущат боя, яйцето трябва да е бяло.4 Мар 2016
# 3
nelale
магьосник в кухнята
Ще се разровя хубаво из гардероба, дано да намеря нещо. Притеснява ме малко факта, че яйцата ми са доста тъмнички.4 Мар 2016
# 2
nelale
магьосник в кухнята
Много красиви яйца, steffanell, нежни и интересни. Аз бих пробвала, но нямам нищо копринено вкъщи или поне не 100% коприна, ако намеря отнякъде ще пробвам. Бих искала яйцата да са бели, но тази година нещо не си намирам откъде да купя такива.4 Мар 2016
# 1
steffanell
магьосник в кухнята
Аз по този начин боядисвам яйца, първо пробвам с едно яйце завързано с плата да видя дали пуща боя и тогава навързвам останалите, белия плат е излишен няма нужда от него. И аз го гледах филмчето.4 Мар 2016
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.