Меню за Коледа

Коледа - някои празнуват раждането на божия син, други традициите от поколения в техните семейства, а пък трети просто обичат подаръци и се радват на всеки празник. Което и да е, никой не остава безразличен към този топъл зимен празник. Най-големият празник за цялата година, Коледа събира родители и деца, братя и сестри, близки и познати в изпълнен с усмивки и вкусна храна ден.

Коледа

Трапезата на Коледа може да е традиционна или екзотична, но важното е да е богата. Питката е задължително присъствие на трапезата - бухнала и мека, тя е гордостта на всяка домакиня. Предястията и салатите са типичните за сезона - с картофи и боб, печени чушки и млечни сосове, а за по-весело настроение може да са в по-необичайни форми и аранжировки. Ястията са топли и тежки, особено вкусни за спазвалите постите до Бъдни вечер. Традиционно на масата има пълнени чушки с кайма, капама, свинско (печено прасенце, бут, пържоли, свинско със зеле), боб на фурна, сарми (с кайма или с хапки месо), а напоследък популярност придобиват и пълнената пуйка и пълнено пиле, които са ефектни, вкусни и могат да нахранят голяма компания. В десертите разнообразието е голямо, като студеното време навън предразполага към похапване на сладки изкушения. Започва се от бисквити на формички, бисквитени топченца, курабийки и меденки, минаваме през немския коледен Щолен, българския тиквеник и баклава и за завършване на този толкова пълен ден стигаме до впечатляващи торти (шоколадови, сметанови, бисквитени).

В тази статия ви предлагаме няколко варианта за празнични менюта. Менютата са тематични и съдържат специално подбрани рецепти, можете да ги ползвате изцяло или като вдъхновение за вашия празник. Не забравяйте, че в сайта има хиляди други рецепти, които също може да разгледате за да създадете перфектната коледна трапеза.


Традиционно меню - 1
Традиционно меню - 2
Традиционно меню - 3

Диетично меню
Икономично меню
Бързо меню

С пуйка
Богато
Необичайно
Всички рецепти за Коледа на едно място


Автор:
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.