Най-необичайните шоколади
Солен шоколад
Солен шоколад

Първото определение, което ни идва на ум, когато чуем думата "шоколад" е "сладък". Но, както се оказва, шоколадът може да бъде и солен. Много сладкари смятат тази комбинация за съвсем естествена, защото солта е в състояние да подчертае сладкия вкус на продукта и дори да го засили. Една от марките, които произвеждат тъмен шоколад със сол, е компания Salazon.

За улеснение на купувачите американският производител директно на опаковката и дори на шоколадовите блокчета е изобразил няколко работници, добиващи сол. Шоколада Salazon Salted Chocolate Bars се произвежда в малки партиди, а морската сол е от Южна Америка. Освен обикновен солен шоколад, марката предлага и комбинации от сол и черен пипер, сол и тръстикова захар, сол и смляно кафе.

Шоколад с бекон
Шоколад с бекон

Още Наполеон е бил любител на свинско месо със шоколадова заливка. Този факт е залегнал като елемент в менюто на много полулярни ресторанти и е обект на постоянно търсене. Може би това е вдъхновило Чикагската компания Vosges Haut-Chocolate да съчетае два от любимите за американците продукта - бекон и шоколад - в Mo's Bacon Bar. Млечният и черният шоколад съдържат парченца пушен бекон и зрънца сол. При консумацията на този шоколад се задействат всичките пет сетива, така поне твърди надписът на опаковката. Трябва да се отбележи, че шоколадът с бекон не е първият нетрадиционен продукт. Vosges предлагат и шоколади с вкус на гъби и фъстъчено масло, мексикански люти чушки и японско уасаби. Палитрата от необичайни вкусове и аромати е вдъхновена от пътуванията по света на собственичката на компанията Катрина Марков.

Лавандулов шоколад
Лавандулов шоколад

Лавандулата отдавна е известна като лечебно растение с успокояващи свойства. Може би именно затова американски сладкари са я избрали за производството на шоколад, чийто ефект се равнява на няколко часа прекарани в спа център. Така се е появил черния шоколад Dagoba lavender blueberry. Към лавандулата, която придава на шоколада приятен аромат се добавят и боровинки, които притежават антиоксидантни свойства. Началото на производството на шоколада Dagoba се поставя през 2001 г. от бившия готвач Фредерик Шилинг. В превод от санскритски Dagoba означава "храм на боговете". За производството на този шоколад се използва само екологично чисто какао, събирано ръчно в Еквадор, Коста Рика и Мадагаскар. Към "традиционните" лавандула и боровинка се добавят и малини, розмарин, кардамом, настъргана лимонова кора и дори детелина.

Шоколад с аромат на сено
Шоколад с аромат на сено

След цветните венчелистчета и необичайни подправки към шоколада започват да добавят и изсушена трева. Специално за петзвездния хотел Windsor Hotel Coworth Park известният английски шоколатиер сър Ханс Слоун е разработил и произвежда шоколад с несъвместими на пръв поглед съставки - какао и сено. Ексклузивните блокчета се раждат в резултат на смесване на шоколад със специално изсушена и смляна трева от ливадите в непосредствена близост до хотела. Заедно с аромата на сено в шоколада Hay milk chocolate се долавят и нотки на жасмин, роза и шафран. Идеята на автора е да се въплъти пасторалната тишина и спокойствие на региона. Възможността да оценят този шоколад обаче имат само гостите на хотела - продава се единствено в магазина на хотела.

Шоколад за отслабване
Шоколад за отслабване

Да ядеш сладко и да отслабваш - това е станало възможно благодарение на испански сладкари, които са разработили и пуснали в продажба необичаен шоколад. Той не ви позволява да наддавате на тегло, а напротив - помага ви да се оттървете от излишните килограми. Продуктът с названието Lolа на компанията Cocoa Bio a за пръв път е представен през 2009 г. на изложба в Мадрид. Той съдържа нехарактерни за сладки изделия съставки, а именно аминокиселини, които подтискат апетита. Вкусът на шоколада за отслабване, който се предлага във вид на бонбони, по нищо не се различава от традиционния, необичаен е цветът му. Бонбоните имат зеленикав оттенък, който се дължи на водораслите, богати на витамини А и В12. Шоколадът Лола се различава от обичайния и по това, че се препоръчва да се консумира преди ядене, за да намали апетита.

Източник: http://fishki.net

Автор:
Страница 12
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.