Постни ястия - Вегански рецепти

Постни рецепти за...

Постите в Православната църква

Според църковните правила постите са начин за борба с греха чрез въздържание от храна. Има различни степени на ограничение, които се различават по разрешените храни и църковния календар показва различни периоди определени за даден вид пости. Тъй като някои от видовете пости са строги е важно хранителния режим да се съобразява с физическото състояние на човек.

Веганство

Това е форма на вегетарианството, като хората следващи този начин на живот избягват да използват всякакви продукти от животински произход, като това включва храни, козметика, дрехи и т.н. Тази диета може да е пълноценна и здравословна, но трябва да бъде планирана внимателно за да се задоволят нуждите на организма от полезни вещества и витамини.

Рецептите тук

В тези групи рецепти сме събрали ястия и супи, в които не използват никакви продукти от животински произход. С други думи тези рецепти са без месо, мляко, сирене, масло и други млечни продукти, яйца, майонеза и т.н. Изключването на тези продукти от дневното меню може да направи приготвянето на вкусни и разнообразни ястия по-голямо предизвикателство и с тази статия и рецептите към нея да ви улесним в това начинание.

В някои от рецептите има сметана като необходим продукт - това е защото има голямо разнообразие на растителни сметани и те могат да се използват при приготвянето им.

В архива на Веселият Готвач ви очаква още по-голямо разнообразие на рецепти, които лесно могат да бъдат приспособени към тези диети като просто замените продуктите от животински произход с техния еквивалент на растителна основа. Например, маслото може да се замени с олио или маргарин, прясното краве мляко може да се замени със соево, а сиренето с тофу.

Супи

Ястия с картофи

Ястия с ориз

Ястия с чушки

Ястия със зеле, карфиол и броколи

Ястия с тиквички и патладжани

Ястия с лук

Ястия с гъби

Ястия с боб, грах, нахут и леща

Ястия със смесени зеленчуци

Други вегански/постни ястия

Постни сарми

Постни баници

Постни десерти


Автор:
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.