Сладки Коледни елхички
Коледни елхички

За празниците всички приготвяме традиционните ястия, питки и баници, но ако отделите малко време да направите и сладка украса ще успеете да зарадвате и впечатлите всички около вас. В тази статия можете да прочетете различни варианти за направата на сладки с формата на елхички. Те могат да се използват като украса на коледната трапеза или пък като подарък за скъп човек.

Направата на тези елхички не е трудна и е особено забавна, ако има някой малък човек покрай вас да се занимава. Най-"сложното" е омесването на тестото изрязването и опичането на формичкте. След това ако оцветите глазури в различни цветове и използвате различни шарени бонбони веселбата е гарантирана.

Ако ви се струва сложно и дълго, разделете работата на части - един ден направете тестото и сладките, а ги украсете друг ден. В зависимост от тестото сладките могат да изкарат до няколко седмици, без да загубят качествата си.

Тестото
формичка елхичка

Това, с което трябва да започнем е тестото. На практика всяко тесто, което е подходящо за изрязване на сладки на формички е подходящо. Тестото може да е маслено, медено или обикновено бисквитено. Добре е да изберете тесто, което не бухва много, получените бисквити да са твърди и не ронливи. Дори към обикновено тесто, не забравяйте, че можете да добавите любимите ви коледни аромати - канела, ванилия, портокал и друго каквото обичате.

По-долу сме събрали колекция с рецепти за бисквити на формички. Всички рецепти в тази колекция могат да се използват за направата на плоски елхички, повечето ще са подходящи и за редени. Когато избирате тесто за прави елхички - добре е то да е твърдо, да не се овлажнява на въздуха и да може готовите сладки да стоят открити повече време.


Формичките

Има няколко различни варианта за оформяне на елхички, ще започнем с най-лесното.

Плоски елхички

бисквити елхички

За да направите този вид сладки единственото, което ви трябва е формичка за сладки елхичка. Ако нямате такава под ръка, можете да изрежете шаблон от хартия и да го ползвате него. След като сте разточили тестото изрязвате формичките и ги изпичате. Много са лесни за правене, но далеч не така ефектни като следващите.

Разбира се, могат да се изрежат и различни форми - звездички, еленчета, цветенца. А ако пробиете дупчица с игла в горната част на формичката и промушите конец, тези сладки се използват дори за украса на истинската коледна елха. Представете си радостта на малките палавници, че могат да ядат вкусотии направо от дървото.

Страница 12
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.