Топ 100 рецепти за 2010 година

През 2010-та година няколко хиляди рецепти обогатиха архива на Веселият Готвач. В началото на новата година, нека погледнем назад и видим кои бяха най-харесваните от новите попълнения. Избраните тук 100 рецепти са тези, събрали най-голямо внимание изразено в брой прочитания, оценки, коментари и снимки. Не забравяйте, че това са малка част от чудесните рецепти, включени в сайта през 2010-та година и въпреки, че всеки има лични любимци измежду останалите тези топ рецепти със сигурност са заслужили вашето внимание.

Броят рецепти в различните колекции е различен и той е определен спрямо популярността на съответната категория.

Салати

Тук обикновени салати няма. На голяма популярност тази година се радват богатите салати с разнообразни продукти - и как не, при такъв разкош на човек направо му се иска да яде салата за първо, второ и трето. В колекцията ще откриете и две салати с уникално оформление - цветя от домати и зайче от яйце - за злояди деца или за да впечатлите гости, няма начин да сбъркате с такива интересни идеи.


Супи

Пет са рецептите от тази не толкова популярна категория - крем-супите се радват на неочаквана популярност, традиционната супа топчета се появява в бърз вариант, а шкембе-чорбата с необичайни съставки.


Предястия

Тази категория е шарена както винаги - картофени слънчогледи или пингвинчета от яйца красят трапезата, заедно с богата солена торта, пържени патладжани и тиквички, красиви кошнички и печени картофени изкушения.


Ястия с месо

В тази особено обичана категория с приблизително равен брой участия са рецепти със свинско и пилешко месо. Пилешките гозби както винаги са чест гост на масата, а от класиралите се тук има по нещо за всеки - пилешко с екзотични подправки, вариации на класиката "пиле с картофи", а също и манджи със сметанови и доматени сосове, че дори и торта с пилешко месо. Свинското пък тази година е предпочитано на сач, сочно и често с гъби. При рецептите с кайма разнообразието е голямо, от малки кебапчета до кексове от месо и торти, а телешкото месо е представено само с една рецепта, но нейните аромати явно са неустоими.


Ястия без месо

На кюфтета, печени със сос, пържени, че дори и в питка - картофите са най-предпочитаният зеленчук и тази година. Тиквичките и патладжаните, обаче са сериозна конкуренция, дори се обединяват заедно в някои рецепти. За разнообразието допринасят рецепта за интересни сарми и карфиол със сос на фурна.


Тестени

Красиво и необичайно оформените питки (а дори и една пица) се радваха на голям интерес тази година - кой не би се гордял да сложи такива красоти на масата. В тази категория им правят компания и баници със сирене и готови кори - лесни и бързи за приготвяне, специалитети на сач и въпреки, че пърженото не е на мода - пухкави бухтички.


Десерти

Каквото и да се каже за десертите тук, все ще е малко - рецептите са страхотни, а разнообразието - голямо. Отличават се силно шоколадовите сладкиши и торти, явно 2010-та година е била радостна за любителите на шоколадови изкушения. Тъй обичаният шоколад е допълван с традиционни (карамел, бисквити, бишкоти, ядки) и нетрадиционни продукти - водка в един сладкиш, майонеза в друг. Сиропираните десерти са представени от гръцки сладкиш и турски сладки, а сладките хлябове от уникална питка и богат козунак. Ако все още не знаете защо тиквеникът тук е наречен "божествен", значи не сте го опитали - само една рецепта с тиква се е добрала до Топ 100, но е напълно достатъчна.



Автор:
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.