Топ 100 рецепти за 2011 година

Още една година мина и пак е време да видим, кои бяха най-популярните рецепти. Отново много нови рецепти имаше и през 2011 и е явно, че страстта ни за готвене не е изчезнала :) Толкова много вкусни идеи е трудно да бъдат сведени само до 100, но ще се придържаме към това хубаво цяло число и в него ще съберем новите кулинарните изкушения, които предизвикаха най-голям интерес. Избраните тук 100 рецепти са тези, събрали най-голямо внимание изразено в брой прочитания, оценки, коментари и снимки.

Броят рецепти в различните колекции е различен и той е определен спрямо популярността на съответната категория.

Салати

Трите най-популярни салати тази година са с ефектно оформление, подходящи за гости и празници. Останалите са традиционни вкусове, любими на всички.


Супи

Тази година крем-супите са превзели изцяло тази категория, с леща, моркови или картофи всяка от тях е уникален букет от вкусни зеленчуци.


Предястия

Това е една от най-разнообразните категории, представена от няколко вариации на картофени гарнитури, ароматни сандвичи и красиви яйчни предястия.


Ястия с месо

Ястията с месо са както винаги обичана категория. Специално внимание заслужава Либийското ястие Мафрум - тези пълнени картофени кръгчета с кайма са на първо място, а в класацията е пълно и с други разнообразни ястия с кайма спечелили голяма популярност тази година - рула, кюфтета, шишове, пълнени зеленчуци... От месата пилешкото както винаги е най-харесвано, особено в комбинации с изискани сосове. Малко рецепти със свинско месо са стигнали до върха, но пък всичките са хубави, а гозбите с телешко въобще не са се класирали тук. Ястията с карантия са представени от една уникално вкусна рецепта за пилешки дробчета в комбинация с бекон. Изненадата тази година е присъствието тук на рецепта за пълнена пуйка - явно Американските традиции за Коледа се харесват и на българите.


Ястия без месо

Предпочитаните ястия без месо за 2011 определено са леки и лесни, като любими са чушките и тиквичките.


Тестени

Какво по-хубаво от това да си чупнеш от топлата, току-що излязла от фурната питка и цялата къща да мирише апетитно на пресен хляб? Съвсем разбираемо традиционните питки и баници са основна част от най-харесваните в тази категория - въпреки, че масово се продават готови, явно е че няма да престанем да си ги готвим вкъщи. Интерес са привлелки и една пица с нестандартно приготвяне - слагаш всичко в купа и раздрусваш, или друсана пица и лесна лазаня с шунка и готов сос.


Десерти

Една трета от новите рецепти добавени през 2011 година са за десерти, безспорно най-любимата категория с рецепти, затова и цели 33 сладки изкушения присъстват в тазгодишната Топ 100 класация. Като говорим за любими неща няма как да не споменем шоколада - на първо място е шоколадов сладкиш, а по-надолу го следват още няколко. Разнообразието тук е голямо - има по нещо за всеки вкус - от дребни сладки, през плодови сладкиши до изумителни торти. Разгледайте, наслаждавайте се и си изберете - дали ще е бърз чийзкейк, крем или сиропирани сладки кифлички няма да останете разочаровани.



Автор:
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.