Топ 100 рецепти за 2013 година

Още една година, в която стана ясно, че не сме загубили желанието си за вкусна и красива храна - нови рецепти, нови снимки и много кулинарни успехи. Над хиляда нови рецепти добавиха веселите готвачи за това време и сега е момента да съберем най-популярните от тях. Стоте рецепти са разпределени в колекции според категорията, в която са добавени - салати, супи, предястия, ястия, тестени и десерти и колкото повече рецепти са добавени в дадена категория, толкова повече рецепти има в съответната Топ колекция.

Салати

Основен мотив в популярните салати през тази година са сосове с кисело мляко и майонеза. Също така е очевидно, че сме предпочитали по-леки и здравословни зеленчукови салати. Колбаси и меса в най-харесваните салати няма, но има ново интересно присъствие - червеното цвекло набира голяма популярност!


Супи

Както всяка година и супите имат своето малко място в топ рецептите. Един от интересните участници е не толкова традиционната тиквена супа - тиквата, в нашата кухня по-често запазена за сладки баници и печена със сушени плодове, в тази рецепта се използва за основа на мека крем-супа и това определено предизвиква интерес.


Предястия

Веселите Готвачи през 2013-та година са предпочитали бързи и лесни за приготвяне предястия. В колекцията се открояват няколко солени торти, а като че ли най-много са ни допаднали различните видове кашкавал, кашкавалени топки и сирене на тиган - предястието на годината е солено, пържено и не отнема много време.


Ястия с месо

Ястията с месо както винаги са на почит - около една четвърт от новите рецепти през годината са били за вкусотии с мръвки. Колекцията предлага невероятно разнообразие, както от начини на приготвяне, така и от продукти - свинско, пилешко, кайма, заешко, пуешко, различни видове риба - определено има по нещо за всеки.


Ястия без месо

Изненада! Много интересна промяна в предпочитанията за безмесни ястия тази година. Чушките и картофите за първи път са наравно с винаги обичаните тиквички. Тези три зеленчука са основен продукт в почти всичките рецепти тук, изключение прави единствено бобената яхния.


Тестени

Кой би отказал банички за закуска? Всичко тестено и тази година е на почит. Лесно тесто за пица, банички и мъфини, питки и мекици - топли, меки и хрупкави тези тестени изкушения има с какво да ви привлекат.


Десерти

Традиционно десертите са най-популярната категория, най-много нови рецепти са тук и съответно топ колекцията има цели 26 топ рецепти. Най-голям интерес тази година предизвика един невъзможен сладкиш - една смес, а при изпичане стават три слоя за всеки вкус. Шоколадът не спира да ни очарова със сочни сладкиши и кексове, а няколко чийзкейка показват, че този лесен и вкусен десерт смело навлиза в кухнята ни. Обичаните десерти от детството ни също са тук - макарони на фурна, но този път с крем карамел, козунак на конци и сладки бисквитени топчета.



Автор:
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
mam4eto_30
виртуоз с тиган
Здравейте весели готвачи. Благодаря на тези, който са създали тази кулинарна страница и за невероятните рецепти. Не липсват идеи и красота в приготвянето на ястията. Очаквам с нетърпение нови идеи. Хубав и слънчев ден!12 Яну 2014
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.