| |||||||||||
мераклия с бъркалка |
Спечелени трофеи
Готвач-изпитател
ниво 1
Ветеран
ниво 6
Последни коментари от Stefi
Поздравления! Питката е страхотна! И според мен 1.5 кг брашно е много! Но мисля, че това не е най-важното. Всяка домакиня, която меси може да прецени с колко брашно да замеси тестото. Благодаря! | 6 Ное 2008 |
Интересна рецепта. Ще я пробвам обезателно. Благодаря за рецептата! | 6 Ное 2008 |
Страхотно предложение! Поздравления! Още днес ще го изпробвам. Благодаря за рецептата. | 6 Ное 2008 |
Нещо подобно бях гледала в кулинарните сериали "Вкусът на Европа и Средиземноморието" - Гърция. По същия начин се прави гъст сос бешамел, след като поизстине се прибавяха яйца и сирене и се загъваше като руло в кори за баница и се печеше. Изглеждаше доста апетитно. Със сигурност ще ги направя. | 2 Май 2008 |
Аз също съм от Пещера, но живея в София и това наистина е най-хубавата баница. Правим я много често и всички много я харесват. Освен плънки от зеле и яйца, кисело мляко и сирене има и още възможности, които си струва да се опитат. А това е: към плънката от киселото мляко и яйцата може да се прибави задушен спанак, лапад, киселец или праз. Става невероятен. А още по-хубава е с кайма - за една баница около 350-400 г кайма смес, 2-3 стръка измит, ситно нарязан и задушен праз. Когато изстине се слагат 3-4 яйца, сол, черен пипер и кимион и всичко се разбърква. Тази плънка е доста "тежка" за летните месеци, но затова пък зимата върви много добре с червено вино. Доколкото знам никъде другаде не се прави такава. [Изпробвана] | 7 Апр 2008 |
Последно изпробвани рецепти от Stefi
Статистика
0добавени рецепти
0
добавени снимки
6
написани коментара
1
изпробвани рецепти (не лични)
Нови снимки
Рецепти на деня
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.