Emil-Sизпрати лично съобщение

В сайта от:Април 2013
За мен:Emil-S не споделя нищо за себе си
ранг: мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Спечелени трофеи
изпробвана рецепта
Готвач-изпитател
ниво 1
в сайта от 10 години
Ветеран
ниво 6
Последни коментари от Emil-S
Рецептата е поправена. Когато реших да я изпълня, в списъка с продуктите пишеше "1 с. л. сол". Като инженер съм свикнал да изпълнявам точно инструкциите. Тъй като месото ми беше 700 g, т. е. 2. 33 пъти повече от даденото в рецептата количество, с толкова увеличих всички останали съставки. Тъй солта се получи 2. 33 супени лъжици, което прави 35 g (1 с. л. сол е 15 g). Явно туй количество е много за една тенджера ядене. След като ироничните подмятания на жена ми попреминаха повторих рецептата, тоз път с 1. 5 чаена лъжичка сол при 800 g месо и 2. 2 l вода, и стана перфектно.
[Изпробвана]
6 Мар 2015
Моя позната китайка ми каза, че при тях тоз сос го правят по подобен начин - опичат и смилат чушките и ги смесват със зехтин. Оставят сместа да престои около 1 седмица на стайна температура, след което я запържват и я затварят в буркани. На тъмно може да трае с години. Използват определен сорт червени чушлета, чието име знаеше на китайски, но обеща да разбере как е на английски и да ми каже. Тук го прави с някакъв наш сорт. Даде ми един буркан, страхотен вкус. Ама е атомно люто! Който има хемороиди да не го опитва!16 Фев 2014
Изпълних рецептата точно. Там не фигурират бульони и вегети. А за солта беше написано 1 супена лъжица. Тъй като, както написах, трябваше да направя супа със 700 g месо, трябваше да увелича количеството на всички съставки 2. 33 пъти. Стори ми се множко солта - почти 2. 5 супени лъжици (повече от една препълнена солница), но не подлагам на съмнение рецептите и се стремя да ги изпълнявам точно. Както и да е. Тоз автор вече ми е в черния списък и ще прескачам неговите рецепти.3 Яну 2014
Рецептата е сбъркана. Направих я, но тъй като месото беше 700g, за да спазя пропорциите умножих количеството на всички продукти х 2. 33. Чорбата ухаеше много хубаво, но беше ОТРОВНО солена. Макар че обичам солено, като опитах една лъжица и щях да повърна. Тенджерата замина директно в клозета, а на мен ми излезе още по-солено и по джоб, и по коментари.2 Яну 2014
Току-що я свалих от котлона и още вряща я опитах - фантазия!! Само че проявих малко свободно творчество: турих две големи глави лук вместо една, турих една голяма прясна чушка, нарязах две глави чесън и опекох и стрих две сушени чушлета. Накрая вместо копър посипах една лъжичка сушен дивисил. Стана нещо невероятно! Не съм предполагал, че мога да готвя... И една подробност: като нарязах лука леко го запекох в сух тиган и тогава го турих да се задушава с другите зарзавати. Туй си спомних от прабаба ми, която правеше всички манджи със запечен лук.
[Изпробвана]
17 Апр 2013
Последно изпробвани рецепти от Emil-S

Статистика

0
добавени рецепти

0
добавени снимки

5
написани коментара

2
изпробвани рецепти (не лични)

Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.