| |||||||||||
магьосник в кухнята |
Спечелени трофеи
Весел Готвач
ниво 4
Кулинарен Фотограф
ниво 5
Златен Медалист
ниво 5
Готвач-изпитател
ниво 5
Коментатор
ниво 4
Любимец На Публиката
ниво 4
Популярен Автор
ниво 3
Начетен Кулинар
ниво 1
Бърборко В Кухнята
ниво 2
Ветеран
ниво 6
Последно добавени рецепти от ma_rri_na
Последни коментари от ma_rri_na
Напълно съм съгласна с теб Славина, за целината. И в България като се напише целина се има предвид подправката, зелените листа, като се напише селъри или дръжкова целина или глава целина се има предвид зеленчука. Не можеш да нарежеш на жулиени листата целина, но стъблата и корена можеш. Съгласна съм че Карпачо и Карпионе са различни неща. Едното е вид ястие с определена обработка на основният компонент т. е суров вид, другото вид марината, основният главният компонент е маринатата с запържен продукт, т. е може да има Карпачо ОТ риба, телешко, тиквички, но не може да има Карпионе " от " някакъв продукт, може да има " С" Карпионе с риба, тиквички, месо. В случая, както съм писала по долу и е преведено дословно от източника, който не е упоменат!?! " Сьомгата е маринована сурова в Карпионе, за да подсилим вкуса й като я поднесем като рибно Карпачо". | 16 Мар 2024 |
Както и да е, не е важна твоята рецепта. Само се чудя, как може някой да не прави разлика между целината като подправка и целината като кореноплоден зеленчук, чиито стъбла и чийто корен се консумират. А за правенето ще я направя, но не със сурова сьомга, защото последното рибно Карпачо което съм правила, беше през февруари 2020г с филе от прясно уловена черноморска акула. Ще я направя както е в оригинала - с пържен шаран или толстолоб. А на английски sedano di rapа е celeriac, celery root, knob celery, което е много различно от ряпа . | 15 Мар 2024 |
Забравих да напиша, че като правиш онлайн превод от италиански, се получава Целина, а не това за което става дума, а именно - селъри. В рецепта или на пакетче семена като пише Sedano, значи е дръжкова целина, селъри, когато пише Sedano Verde da taglio, значи става въпрос за целина на листа, а като пише Sedano di rapa, значи е глава целина. Така че, в рецептата се ползва стрък селъри. | 14 Мар 2024 |
Като прочетох рецептата, останах с впечатлението, че Карпион е марината, а не ястие. И правилно съм се ориентирала, след консултация с Google. Ето какво научих от : " Има един доста древен метод за консервиране, който с течение на времето се е превърнал в начин да се насладите не само на риба и месо, но и на зеленчуци: методът карпион. Произлиза от рибата от езерото Карпионе, която е била термично обработена и консервирана с марината от вино и оцет, след което е методът е разширен до различни пържени храни. " И още един предговор към една рецепта от за Salmone in carpione con julienne di verdure т. е Сьомга в Карпионе с нарязани на жулиени зеленчуци на Giallo Zafferano, където пише : " Предлагаме ви една също толкова вкусна версия, приготвена с прясна сьомга: маринована сьомга със зеленчуци нарязани на жулиени зеле. В рецептата, която предлагаме, сьомгата е маринована сурова, за да подсилим вкуса й като я поднесем като рибно КАРПАЧО. Резултатът ще бъдат малки хапки сьомга с интензивен и отчетлив вкус, който характеризира тази марината, в която преобладава вкусът на оцет с неговия аромат и неповторим аромат. Поднесете маринованата сьомга с нарязани на жулиени зеленчуци. Вкусно ястие, лесно и бързо за приготвяне, идеално за предястие или като второ ястие. " | 13 Мар 2024 |
Марина съм В рецептата ви рибата се сервира сурова, нарязана на тънки резени, а не пържена в брашно, както доколкото разбирам е задължително за Карпионе. Карпачо е точно това, нарязани сурово месо или сурова риба, та даже и зеленчуци на тънки резени, и самата риба се сготвя от полетият винегрет, като може да се сервира и с плод и даже с някакъв зеленчук. Между другото и в България речната, язовирна риба след пържене я сервират с подобна смес за топене от оцет, сухи подправки - копър или семена от див копър или девисил или чубрица, лук и вино. Може даже и да се залее с топингът и се остави рибата да го попие. Прави се с цел да се "притъпи", по тежкият вкус на рибата живяла в застояли води. | 13 Мар 2024 |
Последно изпробвани рецепти от ma_rri_na
Спечелени конкурси
Статистика
2241959
2
728
написани коментара
249
изпробвани рецепти (не лични)
68
спечелени конкурса
Нови снимки
Рецепти на деня
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.