| |||||||
мераклия с бъркалка |
Спечелени трофеи
Ветеран
ниво 6
Последни коментари от ivandanser
Със толкова сол няма нужда да се стерилизира. Правила съм я няколко години, издържа на хладно цяла зима без да се развали. Сега правя същата подправка, със съвсем малко сол във фризера. Не забравяйте, че употребата на много сол е вредна! | 25 Сеп 2009 |
Съпругът ми е работил 15 години в Русия и Украйна и я знае от там. И казва че се прави само със сметана. На 1 голяма кофичка заквасена сметана Данон се слагат 3-4 лъжици кисело мляко и 2-3 лъжици майонеза. Може да се направи и само със сметана, но става прекалено мазно и свръхкалорийно. А салатата става повече розова, защото цвеклото боядисва всичко. Една моя приятелка я прави без цвекло, защото не обича цвекло и казва че също става много хубава. | 23 Сеп 2009 |
По руски се прави със сметана. Понеже българската заквасена сметана е с по-голяма масленост се олекотява с кисело мляко, може да се добави и майонеза, за цвят. Заливката трябва да е повече, за да напои обилно салатата. Отгоре се настъргват твърдо сварени яйца, не кашкавал. | 22 Сеп 2009 |
Не знам дали с приставка към машинката за мелене ще стават точно тези бисквити. Имам такава преса от майка ми, тя е чешка. Тя е с дозиращо устройство-при натискане пуска точно определено количество тесто и всички бисквитки стават еднакви. Дали ще се получи това с машинката за мелене? В кутията открих няколко рецепти, писани от майка ми, повечето са с масло. | 23 Авг 2009 |
Явно става въпрос за макароненото изделие кус кус, което се продава в България. Истинския кус кус само се залива с топла вода, не съм варила на пара, защото нямам такъв уред. | 22 Авг 2009 |
Статистика
0добавени рецепти
0
добавени снимки
9
написани коментара
0
изпробвани рецепти (не лични)
Нови снимки
Рецепти на деня
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.