| |||||||||||
аматьор с виличка |
Спечелени трофеи
Ветеран
ниво 6
Последни коментари от pow
Тиквата се настъргва, добавят се и настъргани ябълки, както и парченца локум, канела и захар. Тавата се маже с мазнина, застилат се две или три кори, в зависимост дали са фини или по-дебели ( тракийски ), слага се от сместа, ръси се със захар и така се повтаря, докато се изчерпи плънката. Горната от последните две кори се маже със смес от яйце и олио и тавата се слага във предварително загрята фурна да се пече за 30-35 минути на 175-180 градуса. Изпечения тиквеник се поръсва с пудра захар и ако остане за повече от ден нещо от него, значи или всички сте злояди, или нещо не се е получило както трябва. | 1 Дек 2014 |
Като върл фен на бутерки от всякакъв вид и редовен ползвател на халогенна фурна, мога само да кажа, че тази рецепта ме спечели веднага. Още днес ще я пробвам, със различни пълнежи. | 16 Окт 2011 |
Статистика
0добавени рецепти
0
добавени снимки
2
написани коментара
0
изпробвани рецепти (не лични)
Нови снимки
Рецепти на деня
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.