Страница 5 от 15

Изтрита рецепта

Публикувано: ср окт 19, 2011 12:56 am
от Dimito
Само да добавя, че моята рецепта беше с отличен рейтинг, както и че снимката на pepeleon също беше към моята рецепта! :thumdown:

Публикувано: ср окт 19, 2011 7:34 am
от xevi
Dimito, ето ги и двете рецепти:

Торта с моркови (Carrot cake) и Карот кейк - Морковен кейк

Единствената разлика, която виждам е, че ти печеш един блат и го мажеш целият с крем, sladki64e пече 2 блата и ги слепва и маже с крем. Продуктите и за блата, и за крема са еднакви. Съгласна съм, че това е разлика, но дали е толкова съществена не съм сигурна. Тъй като си го приготвяла, обясни ми, моля, каква е разликата в крайният резултат?

P.S. Ако искаш да пишеш във форума - или намери точната тема или си пусни нова. Няма нужда да вдигаш по няколко стари и абсолютно несвързани теми.

Публикувано: ср окт 19, 2011 12:11 pm
от Aliana
@Димито, рейтингът се формира от броя на цъканията върху рецептата. Всяка нова рецепта буди интерес. Това не дава представа, дали рецептата наистина е толкова полпулярна.

А иначе към съфорумниците - често съм забелязвала, че от някаква криво разбрана солидарност се случва следното: появява се рецепта. Някой отбелязва, че тази рецепта вече съществува (понякога това съм аз, понякога е някой друг). И докато админите успеят да я махнат, по рецептата все пак са се появили коментари, хвалби, въпроси, оценки, че и снимки. Вместо да се появят към вече съществуващата. Дублиращи се рецепти СЕ ИЗТРИВАТ, това винаги е било в този сайт и има смисъл. Да се мисли, че многото добри оценки или фактът, че някой я е направил, ще спасят появилата се по-късно рецепта, не си струва. Само дето на авторът на по-новата рецепта се дава чувството, че са се отнесли зле към него. Както в случая с Димито. И админите отново са в ролята на несправедливите...

Публикувано: ср окт 19, 2011 7:49 pm
от Makaweli
:sign_oops:
Не мога да разбера защо понякога се вживяваме толкова много - все пак споделяме рецепти, готвим и се забавляваме. В повечето случаи споделяме рецепти, които не са авторски, а отнякъде сме прочели или чули. После сме сготвили ястието и го показваме на всички.
В конкретния случай продуктите са идентични, а аз бих могла с приготвеното тесто да изпека 3 и повече блата. Това не прави рецептата нова. Да не говорим, че продуктите не са изписани с грамажи, а в чаени чаши.
Все пак има въведени правила и всеки който уважава себе си и останалите е редно да ги спазва. Да не говорим за труда на админите да сравнят и отсеят повтарящите се рецепти, които почти винаги са с име различно от това на предходната рецепта.

Публикувано: чет окт 20, 2011 3:55 am
от xevi
Благодаря за мненията момичета. И ние решихме, че рецептите са еднакви и затова изтрихме новата.

Виждам, че Dimito е силно развълнувана от това ни решение, това беше и причината да върна рецептата, за да може да изкаже мнението си и се надявам това да стане.

Публикувано: чет окт 20, 2011 1:19 pm
от mamcheto61
:? Да не остана и аз по назад-и на мен ми се е случвало да ми се изтрие я снимка,я рецепта,но за това съм си виновна аз,защото правилата изискват първо да провериш в каталога с рецепти дали не съществува вече такава.Но в момента съм в страшна дилема-нали експериментирам с новата халогенна фурна и не знам как да постъпя..приготвям дадена рецепта,но тя вече съществува в каталога и аз се чудя какво да направя-да напиша коментар с начина на приготвяне и печене във фурната или да напиша нова рецепта като в заглавието да пояснявам че ястието е за халогенна фурна и в края на рецептата да уточнявам кой всъщност е автора на оригиналната рецепта,смятам че така ще е най-коректно.Досега съм приготвяла чужди рецепти и съм добавяла пояснения към коментарите за рецептата.Много моля да ме посъветвате как да постъпвам защото има доста хубави рецепти които могат да се приготвят в халогенната фурна,но не смея да ги публикувам когато ги приготвям за да не обидя авторките. :/ :/

Публикувано: пет окт 21, 2011 2:59 pm
от tillia
"експериментирам с новата халогенна фурна и не знам как да постъпя..приготвям дадена рецепта,но тя вече съществува в каталога и аз се чудя какво да направя-да напиша коментар с начина на приготвяне и печене във фурната или да напиша нова рецепта като в заглавието да пояснявам че ястието е за халогенна фурна и в края на рецептата да уточнявам кой всъщност е автора на оригиналната рецепта,смятам че така ще е най-коректно."
Марияна, според мен точно така

Публикувано: пет окт 21, 2011 3:13 pm
от tillia
Все натискам където не трябва! :oops:
Според мен точно така трябва да постъпиш. В кухнята навлизат нови технологии и начинанието ти е достойно за похвала.
Нямам такъв уред и няма да имам, съответно не чета рецептите и не коментирам, но има доста хора, които ще се възползват от тях. За това - успех :thumup: :clap:

Публикувано: пет окт 21, 2011 3:21 pm
от tillia

Публикувано: съб окт 22, 2011 1:58 am
от Pavel
По-новата е изтрита, благодаря за сигнала Ина :)