Страница 1 от 2

Купувате ли био храни?

Публикувано: пон мар 15, 2010 2:25 pm
от Deni14
Купувате ли и какви? Аз започнах от скоро да взимам млади житни стъбла, но искам да взимам и други, особено за децата.

Публикувано: пет апр 30, 2010 9:24 am
от Deni14
Никой ли не купува? Или има вече такава тема?

Публикувано: пон май 03, 2010 1:37 am
от Aliana
Почти всичко, което купувам, е био, най-често от малки, некомерсиални стопанства тук в околията, а брашна, грис, кисело мляко, варива и т.н. - от био-супермаркетите.
Месо купувам също от стопани наоколо, които имат ограничена продукция и не използват генно модифицирани фуражи.

В общи линии - следя постоянно да няма масова продукция нито хладилника ми, нито в шкафовете ми, и съответно - и на масата ми.


:)

Публикувано: пон май 03, 2010 2:16 pm
от gabi_2000
Ние си произвеждаме плодовете и зеленчуците и не използваме препарати,а само слънчевите лъчи

Публикувано: пон май 03, 2010 4:31 pm
от neli1100
Аз нямам такава възможност,поради липса на прелагане.

Публикувано: вт май 04, 2010 11:25 am
от Deni14
Аз специално сега мисля да потърся био кисело мляко или да започна да си го правя сама. Това, което е в магазина - казват, че липсват всякакви полезни бактерии.

Публикувано: съб май 15, 2010 4:22 pm
от malina
И аз смятам, както Aliana, да се опитам да намеря хора производители в околните села от които да си купувам колкото се може повече от храната за вкъщи.

Опитах да си правя дом. кисело мляко, но става много кисело и... :( нещо, много трудно го ядем.

Родителите ми произвеждат зеленчуци и плодове, за сега нямам финанси за "био храни" от магазина. Единственото, което ми подариха наскоро и от което съм много доволна са "млади житни стъбла на прах". :)

Публикувано: ср юни 02, 2010 3:05 pm
от shama
не са разпространени много този тип храни още , ама дори и да ги има цените са едни :thumdown:
до там стигнахме че да плащаме повече за храна която да няма "отрови" :shock:

Публикувано: ср юни 02, 2010 3:51 pm
от xevi
shama, за по-високо качество винаги се е плащало повече, а продуктите които са невероятно евтини е нормално да са некачествени. Аз не съм склонна да се съглася, че храната, която купуваме е боклук - все пак толкова време я ядем, пък не е дало някакви странични ефекти...

malina - при правенето на кисело мляко вкъщи е важно каква закваска използваш (не съм сигурна за думата). Пробвай няколко различни - някои може да са по-кисели, някои по-меки.

gabi_2000, това с домашното производство е много хубав вариант, но за съжаление не приложим за повечето хора :)

Моето мнение е, че био продуктите са само за залъгване на хората. За мен масовото производство е по-вкусно (и по-евтино) и редовете с био и органик храни в магазина винаги ги подминавам. Това разбира се е лично мое мнение и не искам да засегна никой с него.

Публикувано: ср юни 02, 2010 5:37 pm
от gigi.2000
malina ,кисело ми става млякото,ако е по-топло от нужното,когато го заквасвам.Тук съм спорила с бабите,че млека като Данон или На баба не могат да квасят.Не е вярно-могат.Аз ползвам само такива,че става по-гъсто млякото ми с тях.Пиши за резултата,като пробваш пак.И дано да е успешен опита :wink: !