Страница 1 от 2
Купувате ли био храни?
Публикувано: пон мар 15, 2010 2:25 pm
от Deni14
Купувате ли и какви? Аз започнах от скоро да взимам млади житни стъбла, но искам да взимам и други, особено за децата.
Публикувано: пет апр 30, 2010 9:24 am
от Deni14
Никой ли не купува? Или има вече такава тема?
Публикувано: пон май 03, 2010 1:37 am
от Aliana
Почти всичко, което купувам, е био, най-често от малки, некомерсиални стопанства тук в околията, а брашна, грис, кисело мляко, варива и т.н. - от био-супермаркетите.
Месо купувам също от стопани наоколо, които имат ограничена продукция и не използват генно модифицирани фуражи.
В общи линии - следя постоянно да няма масова продукция нито хладилника ми, нито в шкафовете ми, и съответно - и на масата ми.
Публикувано: пон май 03, 2010 2:16 pm
от gabi_2000
Ние си произвеждаме плодовете и зеленчуците и не използваме препарати,а само слънчевите лъчи
Публикувано: пон май 03, 2010 4:31 pm
от neli1100
Аз нямам такава възможност,поради липса на прелагане.
Публикувано: вт май 04, 2010 11:25 am
от Deni14
Аз специално сега мисля да потърся био кисело мляко или да започна да си го правя сама. Това, което е в магазина - казват, че липсват всякакви полезни бактерии.
Публикувано: съб май 15, 2010 4:22 pm
от malina
И аз смятам, както
Aliana, да се опитам да намеря хора производители в околните села от които да си купувам колкото се може повече от храната за вкъщи.
Опитах да си правя дом. кисело мляко, но става много кисело и...
нещо, много трудно го ядем.
Родителите ми произвеждат зеленчуци и плодове, за сега нямам финанси за "био храни" от магазина. Единственото, което ми подариха наскоро и от което съм много доволна са "млади житни стъбла на прах".
Публикувано: ср юни 02, 2010 3:05 pm
от shama
не са разпространени много този тип храни още , ама дори и да ги има цените са едни
до там стигнахме че да плащаме повече за храна която да няма "отрови" :shock:
Публикувано: ср юни 02, 2010 3:51 pm
от xevi
shama, за по-високо качество винаги се е плащало повече, а продуктите които са невероятно евтини е нормално да са некачествени. Аз не съм склонна да се съглася, че храната, която купуваме е боклук - все пак толкова време я ядем, пък не е дало някакви странични ефекти...
malina - при правенето на кисело мляко вкъщи е важно каква закваска използваш (не съм сигурна за думата). Пробвай няколко различни - някои може да са по-кисели, някои по-меки.
gabi_2000, това с домашното производство е много хубав вариант, но за съжаление не приложим за повечето хора
Моето мнение е, че био продуктите са само за залъгване на хората. За мен масовото производство е по-вкусно (и по-евтино) и редовете с био и органик храни в магазина винаги ги подминавам. Това разбира се е лично мое мнение и не искам да засегна никой с него.
Публикувано: ср юни 02, 2010 5:37 pm
от gigi.2000
malina ,кисело ми става млякото,ако е по-топло от нужното,когато го заквасвам.Тук съм спорила с бабите,че млека като Данон или На баба не могат да квасят.Не е вярно-могат.Аз ползвам само такива,че става по-гъсто млякото ми с тях.Пиши за резултата,като пробваш пак.И дано да е успешен опита
!