Новият враг на идеалното тегло - химическите калории
Публикувано: ср фев 25, 2009 11:05 pm
новият враг на идеалното тегло - химическите калории
химикалите, с които се обработва храната, ни объркват хормоните и вместо да слабеем от диетите, ние ... пълнеем
защо гладувам като куче, а не смъквам и грам?
Огромното количество пестициди и други добавки в плодовете, зеленчуците и месните продукти и дори найлоновите им опаковки влияят на обмяната ви.
Остатъците от пестицидите например нарушават хормоналния баланс, нужен за регулация на теглото, и увеличават апетита. Учените от Америка и Англия са категорични, че трябва да търсим връзка между наднорменото тегло и т. нар. химически калории в храните. Изключването им ще ви помогне да смъкнете килограми, без да гладувате принудително. Това е най-новата теория, която е на път да разбие всички досегашни представи за това на какви ограничения трябва да се подлагате за елегантна фигура.
Токсините се намесват осезателно в процесите в човешкото тяло. Ако черният дроб е претоварен с токсини, той не може да регулира производството на хормоните, които отговарят за обмяната. Това обяснява защо, колкото и да гладувате, понякога не успявате да смъкнете и грам.
полезните храни се оказват вредни!?
Най-притесняващ е фактът, че т. нар. здравословни храни, които досега сте избирали за диетата, се оказват вредни. Нискокалоричните продукти, както и тези без мазнини, на практика са пълни с вредни добавки. Такива са млечните продукти, зелените салати и дори изкуствено развъжданите сьомга и пъстърва. При плодовете и зеленчуците положението не е много по-различно. Химически калории има дори в овеса и пшеницата, и то достатъчно, за да пречи на тялото ви да превръща храната в енергия.
Изходът е да се опитате да консумирате колкото е възможно повече екологично чисти продукти. Това обаче не означава, че така ще си решите проблема с килограмите без всякакво друго усилие. Гимнастиката, танците или фитнесът си остават задължителни. Не забравяйте и старите правила, че трябва да поемате по-малко мазнини и калории.
по-малко химия има в...
Как да се ориентирате кои храни са екологично чисти? Иначе казано, в кои продукти съдържанието на химическите калории обикновено е ниско?
По-малко химия има в патладжаните, авокадото, зеления боб, праз лука, лютите чушки, граха, черешите, сушените сини сливи, стафидите, ядките, бекона, пуешкото, пастата, ориза, варения боб, едрозърнестия хляб, сладкишите, белия шоколад, доматената супа.
Пълни с химически калории са портокалите, кайсиите, ябълките (насажденията с тях се пръскат по 20 пъти в годината), крушите, ягодите, сладкият грах, зелените салати, спанакът, зелето, картофите, марулите, лукът, сьомгата и пъстървата от развъдници, рибата тон, маслената риба, сиренето, овесът, яйцата, чаят.
Списъкът не е малък, но трябва да имате предвид следното. Органичните фосфати, с които се пръскат плодовете и зеленчуците против насекоми, оказват силно влияние върху човека. Тези вещества рушат структурата на мускулните влакна и намаляват способността на тялото да произвежда енергия.
Карбамидите, които също се използват за растителна защита, имат и друго приложение. Те се дават и на животни за угояване и предизвикват забавяне на обмяната. Същия ефект могат да имат и върху човек, консумирал картофи или цитруси, пръскани с карбамиди.
Хлорорганичните вещества, с които в някои държави пръскат какаовите насаждения, пък могат да предизвикат разстройство на хормоналния ви баланс.
Какви са принципите, които трябва да спазвате, за да поемате по-чисти храни?
На първо място трябва да ограничите мазнините. Те абсорбират много лесно голяма част от химикалите и ги задържат. Яжте боб, леща, грах, овесени ядки, екологично чисти ябълки и портокали. Те също абсорбират лесно химическите калории, но ви освобождават бързо от тях, защото ги изхвърляте едновременно. Житните храни, оризът и пастата не абсорбират токсините и те свободно навлизат в храносмилателната ви система.
Ето и някои правила как да избегнете токсините в храната.
Не съхранявайте продуктите, особено мазните, в пластмасови кутии или фолио. Мазнините действат като магнит за химическите калории, съдържащи се и в пластмасата.
Измивайте от препаратите много внимателно всеки съд.
Не затопляйте в микровълнова печка храни в пластмасови съдове. Високата температура улеснява просмукването на токсини от съда в храната.
Ако сте купили продукти, съдържащи мазнини, като сирене и мляко в пластмасови опаковки, веднага ги сложете в стъклени или порцеланови съдове.
Ако не сте сигурни доколко чисти са плодовете и зеленчуците, най-добре ги измийте и обелете. Така със сигурност ще намалите съдържанието на нитратите в тях. Не забравяйте обаче, че небелената ябълка например е много по-полезна.
Варете зеленчуците. Така ще измиете химикалите. Не използвайте водата от варенето за готвене.
химикалите, с които се обработва храната, ни объркват хормоните и вместо да слабеем от диетите, ние ... пълнеем
защо гладувам като куче, а не смъквам и грам?
Огромното количество пестициди и други добавки в плодовете, зеленчуците и месните продукти и дори найлоновите им опаковки влияят на обмяната ви.
Остатъците от пестицидите например нарушават хормоналния баланс, нужен за регулация на теглото, и увеличават апетита. Учените от Америка и Англия са категорични, че трябва да търсим връзка между наднорменото тегло и т. нар. химически калории в храните. Изключването им ще ви помогне да смъкнете килограми, без да гладувате принудително. Това е най-новата теория, която е на път да разбие всички досегашни представи за това на какви ограничения трябва да се подлагате за елегантна фигура.
Токсините се намесват осезателно в процесите в човешкото тяло. Ако черният дроб е претоварен с токсини, той не може да регулира производството на хормоните, които отговарят за обмяната. Това обяснява защо, колкото и да гладувате, понякога не успявате да смъкнете и грам.
полезните храни се оказват вредни!?
Най-притесняващ е фактът, че т. нар. здравословни храни, които досега сте избирали за диетата, се оказват вредни. Нискокалоричните продукти, както и тези без мазнини, на практика са пълни с вредни добавки. Такива са млечните продукти, зелените салати и дори изкуствено развъжданите сьомга и пъстърва. При плодовете и зеленчуците положението не е много по-различно. Химически калории има дори в овеса и пшеницата, и то достатъчно, за да пречи на тялото ви да превръща храната в енергия.
Изходът е да се опитате да консумирате колкото е възможно повече екологично чисти продукти. Това обаче не означава, че така ще си решите проблема с килограмите без всякакво друго усилие. Гимнастиката, танците или фитнесът си остават задължителни. Не забравяйте и старите правила, че трябва да поемате по-малко мазнини и калории.
по-малко химия има в...
Как да се ориентирате кои храни са екологично чисти? Иначе казано, в кои продукти съдържанието на химическите калории обикновено е ниско?
По-малко химия има в патладжаните, авокадото, зеления боб, праз лука, лютите чушки, граха, черешите, сушените сини сливи, стафидите, ядките, бекона, пуешкото, пастата, ориза, варения боб, едрозърнестия хляб, сладкишите, белия шоколад, доматената супа.
Пълни с химически калории са портокалите, кайсиите, ябълките (насажденията с тях се пръскат по 20 пъти в годината), крушите, ягодите, сладкият грах, зелените салати, спанакът, зелето, картофите, марулите, лукът, сьомгата и пъстървата от развъдници, рибата тон, маслената риба, сиренето, овесът, яйцата, чаят.
Списъкът не е малък, но трябва да имате предвид следното. Органичните фосфати, с които се пръскат плодовете и зеленчуците против насекоми, оказват силно влияние върху човека. Тези вещества рушат структурата на мускулните влакна и намаляват способността на тялото да произвежда енергия.
Карбамидите, които също се използват за растителна защита, имат и друго приложение. Те се дават и на животни за угояване и предизвикват забавяне на обмяната. Същия ефект могат да имат и върху човек, консумирал картофи или цитруси, пръскани с карбамиди.
Хлорорганичните вещества, с които в някои държави пръскат какаовите насаждения, пък могат да предизвикат разстройство на хормоналния ви баланс.
Какви са принципите, които трябва да спазвате, за да поемате по-чисти храни?
На първо място трябва да ограничите мазнините. Те абсорбират много лесно голяма част от химикалите и ги задържат. Яжте боб, леща, грах, овесени ядки, екологично чисти ябълки и портокали. Те също абсорбират лесно химическите калории, но ви освобождават бързо от тях, защото ги изхвърляте едновременно. Житните храни, оризът и пастата не абсорбират токсините и те свободно навлизат в храносмилателната ви система.
Ето и някои правила как да избегнете токсините в храната.
Не съхранявайте продуктите, особено мазните, в пластмасови кутии или фолио. Мазнините действат като магнит за химическите калории, съдържащи се и в пластмасата.
Измивайте от препаратите много внимателно всеки съд.
Не затопляйте в микровълнова печка храни в пластмасови съдове. Високата температура улеснява просмукването на токсини от съда в храната.
Ако сте купили продукти, съдържащи мазнини, като сирене и мляко в пластмасови опаковки, веднага ги сложете в стъклени или порцеланови съдове.
Ако не сте сигурни доколко чисти са плодовете и зеленчуците, най-добре ги измийте и обелете. Така със сигурност ще намалите съдържанието на нитратите в тях. Не забравяйте обаче, че небелената ябълка например е много по-полезна.
Варете зеленчуците. Така ще измиете химикалите. Не използвайте водата от варенето за готвене.