Страница 2 от 2

Публикувано: съб сеп 19, 2009 8:16 pm
от mamma_mia
ПРи положение че има това Е 250 как да му дам :oops: :cry: :eek:

Публикувано: нед сеп 20, 2009 10:21 pm
от venivsh
ЗДравейте ! Много интересна тема. Доста време се впечтлявах и интересувах за консервантите в храните. Дори носех в чантата си лист с номерата им и си помагах в магазина. Това обаче продължи докато не установих, че няма продукт в който да няма консервант.
Относно био продуктите и на тях вече гледам с недоверие. Единствено чисти и качествени са зеленчуците собствено производство, и животните хранени с жито и царевица. А си има и друг проблем. Земята е нитратна с използването дори на естествена тор и пръскане на зеленчуците с различни препарати. Мога да Ви дам пример с моя магданоз , който аз си засадих на вилата. При проверката на теста за нитрати той показа висока нитратност без да съм го торила или пръкала. Така, че дано БОГ ни пази!

Публикувано: пон сеп 21, 2009 3:53 pm
от Aliana
Е, да, права си, но от две повишени съдържания аз избирам това, дето е 5-10% повишено, а не това, което е 200% повишено, че и повече.

А и колкото повече хора търсят и купуват еко- и биопродукция, толкова повече стопани произвеждат чисти храни, на толкова по-голяма площ, а така земята се възстановява с времето...

За това, че ние няма да получим 100% чисти храни, дайте сега да отнемем шанса на нашите деца или на техните деца да се хранят един ден здравословно...

Малко по-оптимистично гледам аз на тези неща :)