Страница 1 от 2

Кремове и глазури за торти на Биби

Публикувано: пет яну 09, 2009 4:34 pm
от magi71
Здравейте! Започвам първа темата! :flow1:
Не съм специалист по тортите :oops: , но имам изтеглени някъде от интернет едни рецепти на Биби и бих искала да ги споделя с вас Тортени кулинари!

Глазура "ШАМ"
2 белтъка
150гр пудра захар
ванилия
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавя се лъжица по лъжица от захарта, като продължава да се разбърква на топло. Накрая се слага ванилията.

Кайзер крем
250гр масло
250гр захар
100мл прясно мляко
2 с.л. какао
Смесват се и се слагат са заврят, като се бърка постоянно. Ври 15мин. Сваля се от котлона и продължава да се бърка докато изстине.

Крем за торта
6 жълтъка
250мл прясно мляко
250гр захар
250гр масло
1 с.л. какао
Жълтъците млякото и захарта се варят,докато се сгъстят. Остава се да изстине. Маслото се разбива хубаво. Прибавя се какаото, след което се прибавя по малко от изстиналата смес. Всичко се обърква хубаво.

Крем за торта 2
700гр сметана
240гр захар
3 с.л. какао

Разбива се с миксер до сгъстяване.

Маслен крем "Кристал"
250гр масло
150гр захар
200мл прясно мляко
Захарта и млякото се смесват и се бърка, докато се сгъсти.Маслото се разбива добре и към него се добавя по малко от млякото.

Маслен крем
250 гр масло
2 яйца
80гр захар
1 с.л. какао
Маслото се разбива добре. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и по малко се прибавят към маслото, като се бърка. Накрая се добавя и какаото.

Маслен крем с прясно мляко
500мл мляко
2 с.л. брашно
250 гр масло
150 гр пудра захар
1 с.л. ром или ванилия
Млякото се сварява с брашното на гъста смес. Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Прибавя се по малко от изстиналата смес, като се бърка непрекъснато. Слага се и рома/ванилията.

Глазура "Панделка"
60гр захар
10гр глюкоза
вода да покрие захарта
Всичко се сварява с гъстота, която се определя от капка, капната в студена вода - да не се разлива. Изсипва се върху дъска, намазана с масло и с ръце се оформя като панделка, с която се завързва тортата.

Шоколадова глазура
100гр захар
100гр масло
3 с.л. какао
1 с.л. нишесте
2 с.л. прясно мляко
Нишестето и какаото се смесват. Прибавят се млякото, разстопеното масло и захарта. Ври, докато се сгъсти.


Шоколадова глазура 2
150гр.захар
100мл вода
1 белтък
100гр шоколад
Захарта се вари с водата на гъст сироп. Белтъка се разбива на сняг. Прибавя се настъргания шоколад и се сипва по малко от горещия сироп. Разбива се, докато се сгъсти и се изсипва върху тортата.

Шоколадова глазура 3
100мл вода
170гр захар
3-4 с.л. какао
40гр масло
Захарта и водата се сваряват. добавя се какаото,а след това и маслото. Бърка се, докато се сгъсти. Оставя се малко да изстине и се залива тортата.

Шоколадова глазура 4
200гр масло
2-3 с.л. какао
70гр захар
125мл вода
Маслото се разбива хубаво. Добавя се какаото. Захарта и водата се варят на гъст сироп, който постепенно се прибявя към разбитото масло.

Глазура "Добуш"
200гр захар
40гр масло
Захарта се карамелизира. Прибавя се маслото. Полива се сладкиша и докато е топла глазурата се разделя с нож на парчета, както ще се реже след това.


Жълта глазура
2 жълтъка
100гр пудра захар
кора от лимон
Жълтъците се разбиват със захарта на топло, прибавя се кората.


Пламъци за украса на торти и кремове
250гр захар
20гр вода
4 белтъка
150гр захар с водата се карамелизират. Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг и към тях се прибавя на тънка струйка карамела, като продължава да се бърка.


Орехов маслен крем
250гр масло
120гр пудра захар
150мл прясно мляко
150гр смлени орехи
Маслото се стопява. Прибавят се захарта, млякото и орехите. Всичко се обърква, докато побелее.


Шоколадов маслен крем
100гр захар
1/2к.ч. вода
100гр шоколад или 3 с.л. какао
6 жълтъка
300мл прясно мляко
Захарта, водата и шоколада се сваряват на сироп. Сваля се от котлона и като поизстине се добавят жълтъците и всичко хубаво се разбърква. Маслото се разбива и се добавя към изстиналата смес.

Публикувано: пет яну 09, 2009 8:45 pm
от tillia
Маги, чудесни са! Но не е ли по-добре да пуснеш рецептите в "Украси и блатове". Смятам, че този раздел тепърва ще се разширява. Ще стане много удобно - трябва ми блат, или крем, или глазура - избирам си от "Украси и блатове". Е, това не значи, че няма да се ползват рецептите от "Каталози! :love:

Публикувано: пет яну 09, 2009 11:14 pm
от magi71
Радвам се ,че ще мога да улесня майсторките! :clap: Утре ще ги пусна и там!

Публикувано: пон яну 12, 2009 9:07 pm
от milniq
Аз не се имам за майсторка, но наистина доста ме улесняваш! Благодаря, Маги! :flow1:

Публикувано: ср яну 14, 2009 12:04 pm
от desyj
Браво Маги , чак днес я забелязах темичката ама ,че съм разсеяна , браво , браво , много ще ми помогне в сладкарските ми подвизи :D :clap: , Благодаря ти ! :hug:

Публикувано: ср апр 22, 2009 4:12 pm
от lady_G
:clap: :thumup:

Публикувано: пон май 18, 2009 2:31 pm
от Vida
Маги браво на теб,много ме улесняваш мен,обичам да правя сладкиши и тия кремчета ще ми са от полза!

Публикувано: ср ное 18, 2009 5:13 pm
от maia_corni
УХАААА... колко много кремчета и глазурки :eek: :eek: :eek: .... Поне някои от тях ще се пробват....

Публикувано: пет яну 01, 2010 4:36 am
от vilito
И аз ще се възползвам!

Публикувано: нед яну 03, 2010 3:01 pm
от jolinkata
ммм чудесно, и аз скоро ще пробвам някои
благодаря :clap: