Как се "коригира" изпитана рецепта?
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: пет яну 29, 2010 9:26 am
Как се "коригира" изпитана рецепта?
Уважаеми сладкари, харесах си рецептата "Кекс за любителите на шоколада".Получих вкъщи адмирации за него, но аз си знам, че едно нещо не ми се получи.Трябваше да отделя 1 ч.ч. от сместа и да я разбъркам с 2 с.л. какао. Стана толкова гъсто, че не се изсипа, а аз го изтръсквах на буци върху останалата смес. Какви идеи ще ми подскажете за разреждане на сместа - повечко кисело мляко, още олио, още 1 яйце...
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Аз бих сложила още от основното тесто за да се разбърка хубаво какаото. А би могло и по-малко какао следващия път, примерно 2 равни или непълни лъжици или 1 1/2 лъжица. Нали и без друго в рецептата има 2 шоколада.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: пет яну 29, 2010 9:26 am
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ