Напълно подкрепям mimsi – в сайта трябва да има и лесни и „прости” рецепти. Всички сме започнали от нулата, за да придобием опит и умения. И въпреки всичко, продължаваме да се учим до последния си ден. Не всеки е имал майка, или баба или близък, от който да се учи. И именно такива сайтове, като този могат да научат всеки , като го запознаят и с най-елементарните рецепти и с най-сложните.
За това си мнение ще се обоснова и със следното: имам доста книги по готварство, останали от майка ми, купувани от мен, от дъщеря ми. Снощи реших да видя в две от тях, има ли „прости” рецепти.
Да ! Има! Има и „Сандвич с лютеница”, има и „Салата от маруля”, има и „Салата от домати и краставици”, има и „Сок от грозде” и т.н. и т. н.
Е, има и „Кльози” , и „Консоме”, и „Сос шаркутие”, и „Юцу час чина чиас”. Но трябва ли да отричаме едните и да величаем другите. Всеки ще избере тази рецепта от която има нужда в момента. Ще я пробва, ще я изменя, ще я обогатява, ще я споделя с близки и познати, ще я отрича. Ще създава нови рецепти.
Ето точно в това виждам ролята на този великолепен сайт.
И затова мисля, че и „Филия с лютеница” и „Циганска баница” трябва да останат в рецептите. /а „Циганска баница” не ядат само „ромчетата”. И ние сме яли, и сега ,въпреки че единият ми внук е на 18 години, понякога иска да му я направим!/.
А сега, и за подкрепа на горното си мнение, и за разведряване, ще ви разкажа случка от живота на родителите ми.
Майка ми не е българка. На 12 години е останала кръгъл сирак и е отрасла по сиропиталища. Дошла в България. След време се оженили с баща ми. Един път решили да сготвят „Пълнена кокошка” . И майка ми попитала баща ми /който се пишел за „умеещ”!/, кога да напълни кокошката с ориза – след като я свари, или сурова. Отговорът на баща ми бил :”След като я свариш”.!!!
Ясно ви е какво се е получило.
:lol:
Хайде, момичета - по-спокойно! Животът е достатъчно сложен и кратък. В този сайт сме за хубаво!