Страница 1 от 1

Гювечета, гювечи, сачове

Публикувано: нед дек 02, 2007 6:13 pm
от pepolina
Ще ми бъде интересно да видя рецепти, приготвени в керамични съдове - гювечета, гювечи и сачове. Ястията в тях стават изключително вкусни и са си наши чисто български.

Публикувано: пон дек 03, 2007 2:22 pm
от Pavel
Гледам, че в сайта има доста рецепти - търсене по гювеч, но имам една книга (в електронен формат) в която има много, също и информация как да се ползват гювечетата и такива неща - ако искаш прати ми на ЛС мейла ти и ще ти я изпратя.

Re: Гювечета, гювечи, сачове

Публикувано: пон дек 03, 2007 3:54 pm
от sever
pepolina написа:Ще ми бъде интересно да видя рецепти, приготвени в керамични съдове - гювечета, гювечи и сачове.чисто.
Аз да ви споделя какво готвя на сач.Единственият недостатък на това ястие е, че бързо свършва...
ПИЛЕ НА САЧ

продукти за 1 порция:

200 гр. пил.гърди
1 вр. пресен лук
1 доман
300 гр. тиквички
50 гр. кашкавал
1 к.л. маги вълшебен вкус 10 зеленчука
1 к.л. къри
2 с.л. соев сос
масло

приготовление:

Месото се нарязва на кубчета.Тиквичките, лукът и доматите се нарязват на ситнно.Месото се запържва в маслото до златисто, изважда се от тигана и се запържват лукът и тиквичките.Връща се месото и се прибавят доматите.Прибавят се подправките и ври 4-5 мин., докато остане на мазнина.Ястието се прехвърля на сач, прибавя се соевият сос и се поръсва с рендосаният кашкавал.Пече се в умерена фурна, докато кашкавалът се запече.

Публикувано: пон дек 03, 2007 5:49 pm
от pepolina
Благодаря ви много. Мисля, че още тези дни ще пробвам Пилето на сач. Звучи много апетитно.