Страница 1 от 1

Кулинарни съвети

Публикувано: пон яну 14, 2008 10:33 am
от vg
На тази страничка сме събрали полезни кулинарни съвети и хитринки, които могат да ви помогнат да получавате по-добри резултати в кухнята, да използвате продуктите по-рационално и като цяло нещата, които готвите да стават по-бързо, по-лесно, а и по-вкусни. Надяваме се тук всеки да може да открие полезна и нова информация - от неопитните домакини до професионалните готвачи.

* Преди да започнете
* Как да четете готварска рецепта
* Зеленчуци, плодове и салати
* Месо - обработка, подготовка и печене
* Риба
* Морски дарове
* Яйца
* Мляко, сирена и кашкавали
* Супи, чорби, бульони
* Паста - макарони, спагети, лазаня и други
* Сладкиши и тестени изделия
* Замяна на продукти

Това, което виждате не е краен вариант на списъка със съвети - ние ще го допълваме и обогатяваме. Вие също можете да се участвате, като споделите вашите кулинарни тайни или да кажете какво още искате да научите от тази страница - това можете да направите в тази тема. Давайте, вие сте на ред :)

Публикувано: чет фев 12, 2009 7:32 pm
от Aliana
Ако се вари супа в по-големи количества, за които е ясно, че няма да се консумират на едно хранене, се вари фидето отделно.

Един черпак от бульона и един черпак гореща вода се кипват и фидето се сварява в тях. Взима се с цедка (за чай) и се разпределя по чиниите. Супата се сипва върху него.

Така се предотвратява кашването на фидето до другият ден и сгъстяването на супата.