Нека споделим различни идеи за празника!!!
[/img]
Идеи за Великден
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Чудесна тема си пуснала, BRIDA ! Нека обменим идеи за украсата на този светъл празник.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
"Оцветявам ориз в различни цветове, като го потапям с марличка в боите. Като изсъхне го лепя върху яйцата като си измислям различни фигурки."
и още техники Красиви великденски яйца
Анка Андонова Стамболийска, с. Кърналово |
С винена киселина
След като сваря яйцата, разтварям във водата винена киселина и ги оставям така около 24 часа да киснат. след което ги изваждам /по тях вече са полепнали кристалчетата на винената киселина/ и с четка или клечица нанасям боя от различните цветове.
Боята да бъде разтворена в съвсем малко вода, за да се получат по-концентрирани цветове.
С желатин
Разтваря се желатин – да стане гъста каша.
Сварените и охладени яйца се намазват с четка с желатина. След това с друга четчица се нанасят фигурки, като четката се топи в неразтворени бои за великденски яйца.
Получават се фантастични фигури.
С олио, свещ и бои
Сваряват се яйцата.
В една от боите се поставя олио. Пуска се първо там яйцето, а след това в някоя друга по желание.
Може да се вземе и стар чорап, в него се слага някое красиво листенце, притиска се хубаво и се потапя в боята.
Яйцето докато е топло се рисува със свещ и след това се потапя в боята.
Може яйцата да се изрисуват и с темперни бои.
Звездно небе
Яйцето се оцветява в синя боя. След като засъхне, върху повърхността му се залепват внимателно малки звездички, изрязани от сребриста опаковъчна хартия или такива звездички може да намерите от магазин за копчета (трябват ви около 10-15 звездички).
реклама
С обелки от стар лук
Взимат се обелки от стар лук. Всяко яйце се увива в тях и се пристяга в стар чорапогащник. Пуска се да се вари направо в боята. Яйцето се освобождава от обвивката след като изстине. Най-сполучливо се получава в зелена боя.
Нюансите са невероятни. Естествено накрая се излъсква с вълнено парче плат, леко омаслено.
и още техники Красиви великденски яйца
Анка Андонова Стамболийска, с. Кърналово |
С винена киселина
След като сваря яйцата, разтварям във водата винена киселина и ги оставям така около 24 часа да киснат. след което ги изваждам /по тях вече са полепнали кристалчетата на винената киселина/ и с четка или клечица нанасям боя от различните цветове.
Боята да бъде разтворена в съвсем малко вода, за да се получат по-концентрирани цветове.
С желатин
Разтваря се желатин – да стане гъста каша.
Сварените и охладени яйца се намазват с четка с желатина. След това с друга четчица се нанасят фигурки, като четката се топи в неразтворени бои за великденски яйца.
Получават се фантастични фигури.
С олио, свещ и бои
Сваряват се яйцата.
В една от боите се поставя олио. Пуска се първо там яйцето, а след това в някоя друга по желание.
Може да се вземе и стар чорап, в него се слага някое красиво листенце, притиска се хубаво и се потапя в боята.
Яйцето докато е топло се рисува със свещ и след това се потапя в боята.
Може яйцата да се изрисуват и с темперни бои.
Звездно небе
Яйцето се оцветява в синя боя. След като засъхне, върху повърхността му се залепват внимателно малки звездички, изрязани от сребриста опаковъчна хартия или такива звездички може да намерите от магазин за копчета (трябват ви около 10-15 звездички).
реклама
С обелки от стар лук
Взимат се обелки от стар лук. Всяко яйце се увива в тях и се пристяга в стар чорапогащник. Пуска се да се вари направо в боята. Яйцето се освобождава от обвивката след като изстине. Най-сполучливо се получава в зелена боя.
Нюансите са невероятни. Естествено накрая се излъсква с вълнено парче плат, леко омаслено.
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Това с ориза и лука е много интересно..Чудесни предложения! Със сигурност ще пробвам идеята с ориза
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- Stedi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 56
- Регистриран на: нед фев 07, 2010 8:43 pm
- :: 29 рецепти от Stedi
- :: 64 снимки от Stedi
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
а аз пък относно ориза имам питане.Трябва да е суров оризът, нали?
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- Stedi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 56
- Регистриран на: нед фев 07, 2010 8:43 pm
- :: 29 рецепти от Stedi
- :: 64 снимки от Stedi
- Stedi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 56
- Регистриран на: нед фев 07, 2010 8:43 pm
- :: 29 рецепти от Stedi
- :: 64 снимки от Stedi
http://velikden.rozali.com/ това е сайта. Има и други интересни идеи.
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi