Страница 1 от 1

Трайност на домашен блат за торта

Публикувано: нед мар 14, 2010 1:16 pm
от Aliana
Здравейте! :)

Имам да подготвям и приготвям няколко торти за събота, и смятам да направя блатовете днес или през седмицата, за да се улесня за празника.

Домашни блатове за торта - колко време мога да ги съхранявам увити например с фолио, без да ми мухлясат? Не мога да ги държа в хладилник, просто нямам място, но тук е все още доста хладно, на терасата например бих могла да ги депонирам.

Ето днес имам време, ако ги направя, до събота дали ще издържат :? Някой правил ли е така?

Публикувано: нед мар 14, 2010 2:51 pm
от Stedi
Здравей, Алиана!
Един от начините да си съхраниш блатовете за торта е като ги замразиш и съхраняваш във фризера. След това ги размразяваш на стайна температура за около 2-3 часа. Каквото и да правиш, ако не са на хладно има вероятност да ти мухлясат, освен ако не изполваш някакъв консервант, което не ти препоръчвам!
Другият вариант е да ги направиш през седмицата и както казваш да ги завиеш във фолио, естествено трябва да са напълно изстинали, и навън на хладно. Добре е и да са на тъмно.
Дано да съм ти била полезна. Успех! :)

Публикувано: нед мар 14, 2010 3:45 pm
от Aliana
Благодаря ти за бързия отговор :)


Явно ще ги приготвя по-късно през седмицата, за да не рискувам. Това с фризера е много удобно, но и там нямам никакво място :(

По-добре малко стрес, отколкото мухлясали блатове :roll:


Приятен ден и още веднъж благодаря!

:flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2:

Публикувано: съб юли 10, 2010 8:08 pm
от desi96
Слагането във фризера не се ли отразява на вкусовите качества :? Смисъл при размразяването не се ли разкапват и разкашкват ? Ако не се променя вкуса би било много удобно и лесно , но аз се съмнявам ( така де , друго си е току-що изпеченият и ухаещ блат :D ) :?

Публикувано: пон юли 12, 2010 6:08 pm
от neli.mag
desi96, не се разкашкват. Но зависи и как и с какви продукти са изпечени. По-плътно трябва да се увият с домакинско фолио.