За пръв път правя чийзкейк. Шоколадов чийзкейк с портокали Получи се вкусен и ароматен десерт, но ми се струва, че нещо не съм направила както трябва /не виня рецептата, а себе си!/ :oops: . Имам няколко въпроса по принцип за чийзкейковете:
1. Относно блата - сместа си остана на трохи, само леко намаслени. Така ли трябва да бъде? Аз прибавих за спойка много малко прясно мляко, за да стане нещо като тесто, но от това като че ли блата , след като се изпече, леко се вдлети;
2. Изварената смес стана доста рядка - нещо средно между кексово и палачинково тесто, с превес към палачинковото;
В края на краищата нищо не остана от десерта! :lol:
Много харесвам десерти с извара и затова с нетърпение ще чакам вашите компетентни мнения!
[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R7017UtilliaN53891.jpg[/img][/img]
Чийзкейк
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Чийзкейк
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
- Stedi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 56
- Регистриран на: нед фев 07, 2010 8:43 pm
- :: 29 рецепти от Stedi
- :: 64 снимки от Stedi
Здравей, Ина,
Чийзкековете са малко по-специфичен вид сладкиши. Ако рецептата е точна не би трябвало да има проблем. По принцип блатовете наистина са ронливи,но това не трябва да те притеснява. Когато се изсипят в тавичката за печене с ръка се притискат към дъното. След като се излее отгоре плънката основата се навлажнява от нея. Пекат се в по-слаба фурна по-дълго време и след това не се изваждат веднага, а се оставят във фурната на леко отворена врата, за де не спаднат. Режат се след като изстинат напълно. По принцип чийз кейковете са по - глетави.
Надявам се да съм ти била от полза!
Чийзкековете са малко по-специфичен вид сладкиши. Ако рецептата е точна не би трябвало да има проблем. По принцип блатовете наистина са ронливи,но това не трябва да те притеснява. Когато се изсипят в тавичката за печене с ръка се притискат към дъното. След като се излее отгоре плънката основата се навлажнява от нея. Пекат се в по-слаба фурна по-дълго време и след това не се изваждат веднага, а се оставят във фурната на леко отворена врата, за де не спаднат. Режат се след като изстинат напълно. По принцип чийз кейковете са по - глетави.
Надявам се да съм ти била от полза!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 387
- Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
- :: 21 рецепти от lu4a
- :: 474 снимки от lu4a
- Местоположение: пещера
Ина, аз съм правила нестандартен чийзкейк от рецептите тук , който изобщо не се пече и става разкошен. Пробвах с бишкоти , вместо бисквити в платката, и я запекох съвсем малко за 5-минути. В сиреновата смес не слагам яйца, за да не я пека. Но нямам богат опит, все пак.Изварата смесена със сирене крема,без мляко, изобщо не се разтича. Дано съм била полезна!