Страница 1 от 1

Чийзкейк

Публикувано: пон мар 15, 2010 4:02 pm
от tillia
За пръв път правя чийзкейк. Шоколадов чийзкейк с портокали Получи се вкусен и ароматен десерт, но ми се струва, че нещо не съм направила както трябва /не виня рецептата, а себе си!/ :oops: . Имам няколко въпроса по принцип за чийзкейковете:
1. Относно блата - сместа си остана на трохи, само леко намаслени. Така ли трябва да бъде? Аз прибавих за спойка много малко прясно мляко, за да стане нещо като тесто, но от това като че ли блата , след като се изпече, леко се вдлети;
2. Изварената смес стана доста рядка - нещо средно между кексово и палачинково тесто, с превес към палачинковото;
В края на краищата нищо не остана от десерта! :lol:
Много харесвам десерти с извара и затова с нетърпение ще чакам вашите компетентни мнения! :thumup:

[img][img]http://receptite.com/photos/mini/R7017UtilliaN53891.jpg[/img][/img]

Публикувано: пон мар 15, 2010 4:45 pm
от Stedi
Здравей, Ина,
Чийзкековете са малко по-специфичен вид сладкиши. Ако рецептата е точна не би трябвало да има проблем. По принцип блатовете наистина са ронливи,но това не трябва да те притеснява. Когато се изсипят в тавичката за печене с ръка се притискат към дъното. След като се излее отгоре плънката основата се навлажнява от нея. Пекат се в по-слаба фурна по-дълго време и след това не се изваждат веднага, а се оставят във фурната на леко отворена врата, за де не спаднат. Режат се след като изстинат напълно. По принцип чийз кейковете са по - глетави.
Надявам се да съм ти била от полза! :)

Публикувано: чет мар 18, 2010 8:59 am
от lu4a
Ина, аз съм правила нестандартен чийзкейк от рецептите тук , който изобщо не се пече и става разкошен. Пробвах с бишкоти , вместо бисквити в платката, и я запекох съвсем малко за 5-минути. В сиреновата смес не слагам яйца, за да не я пека. Но нямам богат опит, все пак.Изварата смесена със сирене крема,без мляко, изобщо не се разтича. Дано съм била полезна!