Страница 26 от 29

Какво сготвих днес - Септември '10

Публикувано: пон сеп 27, 2010 10:38 pm
от nailyan
Тъй като съм на почивка в БГ сама и си казах стига с тая ресторатска храна и си опеках тележка пържола,залях я със сос приготвен със гъби.Изпържих си картофки.
Салатка зеле настъргано с майонеза т.е-колосло.
Десерт-баклава
Беше много вкусно.Съжалявам че не мога да качвам снимки в сайта.
СЪЖАЛЯВААААМ.

Публикувано: вт сеп 28, 2010 12:39 pm
от pepeleon
Здравейте веселяци!!!
Тъй като вчера имах доста задачки от които и домашните на дъщерята +гости нейна съученичка нямах време да ви споделя какво успях да съчиня в кухнята.
За вчера приготвих в повечко количество та да имам и за вечеря шкембе-чорба,картофена корона с шунка и праз и бананови резени в шоколад за десерт.
А за днес за обяд супа от свинсо месо,свинси пържоли на грил тиган със салата от зелен фасул и тукашната туршийка(обожавам е има кисели краставици,моркови,червени чушки,маслини и най вкусния зеленчук артишока)страхотна е.А за десерт желирах три вида плодово кисело мляко нещо като крем или пудинг моя измислица и плодове,а за вечеря ще правя спагети ала болонезе, наденица с броколети и плодове за десерт.
Приятен и усмихнат ден!

Публикувано: вт сеп 28, 2010 1:39 pm
от vyra59
Здравейте весели :chef: !
За днес направих постно ястие-картофи на яхния и пилешки дробчета с кисе-
ли краставички и кисело мляко на фурна. За десерт има грозде и ябълки.

Публикувано: вт сеп 28, 2010 2:16 pm
от zvezdichkata
За днес:
Боб чорба
Изображение
Наденички с бобена салата
Изображение
Бишкоти с млечно маслен крем
Изображение
ЛЕК ДЕН!

Публикувано: вт сеп 28, 2010 7:15 pm
от MUNA
Добра вечер Весели :chef:
Здравейте,веселушки :)
Колко вкусотий сте сътворили вчера и днес поздравления :clap:
Петя,и аз вчера от домашни и контролни не можах да се отчета пред вас,моля да ме извините.
Но ето ми отчета за вчера дърпана (щипана]баница със сирене и боб със зеленце и чинийка с колбаси маслинки и кашкавал,
за днес баница за закуска от снощи и кафенце а за вечеря миш-маш салам на скара и грозде и ябълки за десерт.
Желая ви спокойна и приятна вечер от мен :love:

Публикувано: вт сеп 28, 2010 8:53 pm
от Anego
Здравейте,

Закуската беше мляко с мюсли, а вечерята-лютивка,салата от домати,яхния от пиле с много лук и зелени домати,мляко с ориз и тиква на фурна, ароматна содена питка и айрян.Приложила съм и снимков материал,който ще бъде видим след одобрение от админ :) .


Лека и спокойна нощ!



:flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1:

Публикувано: вт сеп 28, 2010 9:06 pm
от guarinociro
Здравейте,
ве4ерята ни е:салата от октопод,пангасиус на фурна а десерта е грозде.
Приятна и спокойна ве4ер от мен.

Публикувано: вт сеп 28, 2010 9:25 pm
от melek
Здравейте и от мен :)

За днес: Спагети с кюфтенца и доматен сос,Айсберг салата и Десерт парфе.

Приятна вечер :love:

Публикувано: ср сеп 29, 2010 12:16 am
от i4eto3421
Малко е късничко,но ето и нашето меню:
Пилешка супа
Печени зеленчуци с пилешко и доматена заливкаИзображение
За десерт-грозде.

Глазирана сурова шунка в ябълковo вино с кленов сироп

Публикувано: ср сеп 29, 2010 5:56 am
от lotos2010
Това чудо го правих вчера по случай един по-специален ден :thumup:
Продукти
половин бут сурова шунка
2 чаши ябълков сок
¼ чаша ябълков оцет
1 чаша кленов сироп
7-8 цели карамфилчета
½ ч.л. смлян карамфил
1 ч.л. семена от бял синап
1 ч.л. смлян джинджифил
черен пипер
Приготвяне
В тенджера сложете шунката и я залейте до половината с вода. Прибавете ябълковия сок, ½ чаша кленов сироп, черния пипер, целия и смления карамфил, зърната синап и половината от джинджифила.
След като заври на умерен огън, я оставете да ври още 30-40 минути на слаб огън.
Затоплете фурната до 275°F (130°С). Сложете шунката в тава за печене. Смесете останалите подправки и кленовия сироп и ги изсипете върху шунката.
Печете в продължение на 90 минути. Заливайте често по време на печенето. Налейте допълнително вода, ако соса стане много гъст или започне да се карамелизира.
Сервирайте шунката топла, нарязана на парчета и полята с лимонов сок.

Рецептата я открих тук: http://bgchef.com/index.php?route=produ ... uct_id=109