Сарми

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
mitachi
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 36
Регистриран на: нед дек 23, 2007 1:24 pm
:: 5 рецепти от mitachi
:: 13 снимки от mitachi
Местоположение: Дупница

Сарми

Мнение от mitachi » вт яну 18, 2011 12:13 am

Тия съвети от кулинарния навигатор май не ми харесват много? Това че трябва да има ориз - не е задължително! В плънката основно трябва да има месо! Ако искате сармите да са вкусни разбира се . Лично аз слагам на един килограм смлян агнешки бут - една супена лъжица ориз. Лозовите сърми, задължително полейте с разтопено масло, в което за секунди е посипана една чаена лъжичка червен пипер.
Опитайте го това. Може да е скъпо за изпълнение, ама е добро на вкус.


Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » пон яну 24, 2011 3:24 am

mitachi, в Навигатора не сме сложили съвети, а просто описание на това какво се счита за сарми и сме систематизирали рецептите за сарми, които имаме в сайта. Има за всеки - и за любители на месото, и за любители на постните ястия :)

Лично мое мнение е, че и с ориз и само с месо се получават много вкусни сарми - просто различни. За празниците направихме съвсем постни с лозови листа и булгур (за пръв път ми беше) и бяха изключително вкусни и съвсем месни със зелеви листа (ето тази рецепта: Сарми за мераклии, само че и аз хвърлих само 1 лъжица ориз и после се лупа трябваше да го търсим) и също бяха страхотни.

Това, което ти правиш - на 1 кг месо 1 лъжица ориз, можеш и съвсем да го изпуснеш този ориз :wink: А за лозовите сарми съм съгласна за масълцето - само трябва да си е истинско масло.

Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Мнение от PassionFlower » пон яну 24, 2011 12:11 pm

ето ги моите сърмички :
Изображение
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/


Отговори