И аз да се оплача... Вчера направих едно Реване по рецепта тук от сайта. Понеже последно много патих с друга една рецепта, която беше много ароматна, но ужасно сладка и никой не изяде повече от хапка, вчера намалих захарта в тестото, а подсладих само сиропа. Обаче какво се получи? Тестото отгоре И отдолу доби лъскава кафява коричка, като плътно намазано с яйце ( само дето не съм го мазала
) ! Коричката го спече явно, защото се изду само по средата, стана като купа сено (!) , а краищата му се отделиха от тавичката, остана навсякъде около 2 см разстояние, че и се повдигнаха леко.
Залях го със сиропа, но понеже тази лъскава коричка се явява нещо като фолио, естествено не пое никак, плува около 3 часа в сиропа, твърд като корк и също толкова непотъващ
Накарая го извадих на една дъска, нарязах го на квадратчета и го сглобих отново като пъзел в сиропа. Те се разпаднаха на горна и долна част, понеже в средата се беше образувала дупка от въздуха (от там и ексцентричната му форма
), който не е могъл да излезе заради коричката, а тестото около тази дупка вътре си е останало сбито, въпреки бакпулвера (мисля, че пак заради коричката, която го "запечата" и не му позволи да диша). За завършек: поема много бавно от сиропа, сигурно защото е сбито, за 12 часа до сега само половината сироп е поел, а горната част на "блата" е още сух...
Някой има ли идея, дали намалянето на захарта е виновно за цялия този провал? От друга страна, в рецептата има 6 яйца... никак не са малко.