Страница 9 от 14

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: нед дек 23, 2012 6:15 pm
от i4eto3421
ИСКАМ ПООООООООООООООООМОЩ,ЧЕ СИ СКЪСАХ НЕРВИТЕ ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!Правя крем:мляко,захар брашно и нишесте Ванилия.Най-обикновен Ванилов крем.И след като изстине масло.До тук нищо нередно и неясно.И СЛЕД КАТО ЗАПОЧНЕ ДА ИЗСТИВА СТАВА ПО РЯДКО И ПО РЯДКО,като кексово тесто.Как да го сложа като крем на торта??????????????????????????Слагам още брашно-НЕ,слагам още нишесте-НЕ,имам сгъстител за сосове/без мирис и вкус/-НЕ И НЕ.Правила съм го над 100 пъти и винаги ми се е получавало добре,но това ми е 5 опит и НЯМАМ НЕРВИ ВЕЧЕ ДА ИЗХВЪРЛЯМ ПРОДУКТИ.Моля ако има някой някаква представа на какво се дължи това да пише.Използвам едни и същи продукти,сега пробвам и със всякакви и резултатът -Не се сгъстява.

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: нед дек 23, 2012 6:27 pm
от Aliana
Седни и изпий едно кафе :coffee: Отпусни се и се нагласи, че НЯМА да правиш тази торта и че е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали ще успееш.

Откажи се от нишестето. Може партидата, която имаш вкъщи, да не е наред.

Аз съм супер доволна от Жълт крем, за твоя случай можеш да сложиш 3 яйца вместо 4 и да не ги разделяш. И ванилията сложи директно в тях. Става бързо. Ползвай нова тенджера, нова бъркалка и си кажи, че го правиш за удоволствие, а не защото се налага :wink: Няма нужда от масло :)

На какво се дължи неуспеха ти - не мога да ти отговоря. Не ползвам рецептата която описваш. Би трябвало да размисля :confused:

Сега ти желая приятен следобед :love:

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: нед дек 23, 2012 7:56 pm
от ninka71
Иче,има вероятност да е от брашното или нишестето.Но,аз не изключвам и маслото.В някои от марките,на нашия пазар,има голям процент водно съдържание.
А прясното мляко,кипваш ли го преди и след като си сложила останалите продукти? Ами яйца,не слагаш ли в този крем? :huh:
Не се сещам за друга причина.... :thinking:
Желая ти успех,мила :thumup:

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: нед дек 23, 2012 10:13 pm
от i4eto3421
Плодова пита с ванилов крем.Този крем използвам .Правя тази торта.Правила съм я наистина над 100 пъти и винаги ми се получава.Последните няколко пъти провал ,течен крем :? :? :? .Благодаря ви за идеите.След като писах го правих пак ...........е получи се ,но използвах същите продукти :? :? :? :? :? :? Нямам обяснение.

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: ср дек 26, 2012 8:53 pm
от rusowelka51
Правих тарт с ябълки Пълен провал а утре ще имам гости :gaf: :gaf: :gaf:

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: пет дек 28, 2012 11:19 am
от xevi
i4eto3421, и моето мнение е, че вината е в нишестето. Крема е толкова базов, че освен некачествени продукти не виждам какво може да се обърка, особено като се има предвид, че си го правила. От продуктите, нишестето е това, което отговаря за сгъстяване, така че него бих обвинила. Когато го приготви успешно със същите продукти, нишестето отделно пакетче ли беше или от по-голям пакет?

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: нед апр 28, 2013 11:32 am
от rusowelka51
Здравейте,вчера правих от мързеливия козунак
Страхотен вкус идеален вид ,но камък много корав още като го изкарвах от формите На какво се дължи?

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: вт апр 30, 2013 11:37 am
от Sirena
Танче, нищо не ми идва на ум, освен че брашното може би е повече или по-дълго е печен.

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: вт апр 30, 2013 4:45 pm
от dianakatou
ТАНЧЕ,и аз си мисля,че е в по-вече брашното ,или препечен повече....не мога да си го обясняпо друг начин .И Марина го прави ,но не спомена да е твърд .По принцип тестото козуначното е по -скоро меко и много малко да се прекали с брашното ,резултата е обратен ....Преди години бях правила козунаци и косата ми се бе изправила ....от качествено брашно се получиха едни керемидени на цвят и отвътре и както ги приготвих отидоха в коша за боклук .......още не мога да си изясня причината ....Приготвих и следващия ден всичко бе о.к ...Каква мая ползва?

Re: Провал в кухнята! [2]

Публикувано: вт апр 30, 2013 9:11 pm
от steffanell
Аз мисля че е от маята,стават тежки и втасват бавно ,смени маята,много важно е и качеството на брашното.