lilko86, ето технологията, но с количествата работих на око, за това не мога да ти дам рецептата с точност.
Картофено руло с гъбено-оризова плънка
Обелих, измих и настъргах 4 картофа.
Нарязах 1 гл. кромид лук, сложих го към картофите.
Посолих, наръсих малко черен пипер, полях с олио (около 1/3 ч.ч.).
Разбърках и разтлах картофената смес в правоъгълна тава, която бях застлала с хартия за печене. Хартията също намазних с олио.
Сместа не трябва да е много дебела, а около 7-8мм, за да не се напука после при навиването.
Сложих да пека във фурната.
До тук технологията е подобна на пататник.
За плънката запържих малко кромид лук.
После добавих към лука ориз, гъби и смлени доматки.
Сипах вода (в съотношение 1:2,5 - това ще рече на 1 част ориз 2,5 части вода).
Оставих на тих котлон ориза да "изпие" соса.
Картофения "чаршаф" пекох до омекване на средата и поруменяване на крайчетата.
Отгоре разпределих равномерно ориза и с помощта на хартията оформих руло.
Рулото отново върнах във фурната. Щом "гръбчето" му се зачерви извадих и сервирах топличко. Но студено беше пак много вкусно.
Дано ти е вкусно и на теб
Ако се решиш да го правиш ще чакам отзиви. Успех