Страница 1 от 3

халогенна фурна

Публикувано: чет юни 02, 2011 3:35 pm
от milena75
Здравейте! Знае ли някой рецепти за готвене в халогенна фурна, подариха ми такава, но няма книжка с рецепти, а само указания за температурата и времето за готвене. Интересувам се например мога ли да направя в нея свинско печено.

Публикувано: чет юни 02, 2011 11:34 pm
от remiva
Миленка, аз нямам такова техническо чудо, но току-що разглеждах една такава в нета и там производителите убеждават, че се държи съвсем "възпитано" :) , т. е. като нормална фурна и може да пече, задушавa на пара и още др. работи и разликата била в това, че приготвя по-бързо от обикновената фурна и готви здравословно/без мазнина/.Така че, да ти е честита придобивката, ползвай я смело и експериментирай и не забравяй да ни се похвалиш, ако си доволна и си й хванала "цаката" и "рецептурника" на новата технология.

Публикувано: пет юни 03, 2011 12:14 pm
от lucky6
Миленка, непременно пиши как се получават нещата в тази фурна! Много искам и аз такава, въпреки че не зная как точно се работи с нея и какво да очаквам като вкус. Аз бих сложила първо едно пиле, намазано с подправки....

Публикувано: пет юни 03, 2011 5:51 pm
от milena75
За сега я изпробвахме с една наденичка, получи се добре, но нямаше вид на изпечена(а иначе на вкус беше чудесна). Снощи сложих няколко картофа, наистина стават точно като пържените. Ще изпека и пиле, но се чудя дали да сложа в долната част на фурната, която е от някакъв тип огнеупорно стъкло малко вода или бира. А свинското утре май няма да рискувам и ще си го изпека в другата печка, че ако не се изпече добре гостите ми ще останат гладни.
Ще пиша как е като я изпробвам и с други храни.
Поздрави!

Публикувано: вт юни 07, 2011 12:04 pm
от magi12311
Миленка отдавна имам такава фурна и наистина сам много доволна .Пека вси4ко в нея само кексове и хляб не можаха да станат .Спокоино мила голямо удобство е .Много се мислих преди да я купя и накрая една позната гаркиня ме кандардиса ,като я видях тя как си приготвя вси4ко на нея ,онемях.Горе долъ една година не сам я спряла,успех мила 'ще и свикнеш ,а и е по икономи4на неа енергия :thumup: :chef:

Публикувано: вт юни 07, 2011 12:19 pm
от magi12311
ЗА свинско пе4ено по добре го мариноваи от ве4ерта ,става по со4нои не добавяи вода на дъното на фурната ,месото си пуска достатъ4но.УСПЕХ :thumup:

Публикувано: чет юни 09, 2011 12:00 am
от milena75
До този момент впечатленията ми от фурната са отлични! Вече пържих картофи, станаха много вкусни, без да използвам огромно количество мазнина :clap: . Снощи наредих на по-високата скара няколко панирани рибни пръстчета, резултатът отново беше чудесен - хрупкави и вкусни! Тази сутрин правих сандвичи - облизахме си пръстите, бяха препечени отвън и мекички отвътре. Доволна съм. Продължавам обаче да търся рецепти за по-функционалното използване на фурната. Ако намеря ще ги споделя с вас.

Публикувано: чет юни 09, 2011 6:48 am
от magi12311
Ето една рецепта която съм пробвала и винаги има отли4ен резултат.Приготвя се марината от три супени лъжици кисело мляко, една суп .л гор4ица,сол ,4ер пипер на вкус .,Месото предварително измито и подсушено ,се намазва с маринатата от предната ве4ер и престоява в .хладилника .След това пе4еш без да добавяш мазнина или вода на долната скара ,Маринатата е за вси4ки меса.Полу4ава се лека кори4ка отвън ,а вътре си остава со4но.Само риба не съм пробвала.По принцип с халогенната фурна си готвиш по същия на4ин както с обикновенната ,но не я загряжаш предварително,не хабиш ел енергия и наи же4е не си губиш времето . :thumup: :chef:

Публикувано: чет юни 09, 2011 12:02 pm
от milena75
Благодаря за рецептата :). Маги, както разбирам често я ползваш тази фурна и очевидно ще си ми съветник в готвенето. :)
Винаги приготвям месото като предварително го мариновам, така че задължително ще пробвам и по този начин. Благодаря ти!
А за рибата една приятелка ми каза, че също ставала много вкусна, като направя ще кажа как е станала.

Публикувано: чет юни 09, 2011 5:16 pm
от magi12311
Няма проблеми ,ще помагам .Ползвам я нон стоп.А рибата ако е дребна по добре я мариноваи я завии във фолио или хартия за пекане,ина4е става доста суха :thumup: