Страница 2 от 3
Публикувано: пет авг 12, 2011 7:35 pm
от mamcheto61
Re: халогенна фурна
Публикувано: пет фев 15, 2013 9:36 pm
от Makaweli
Миленка, Мами, Маги, вашите съвети и рецепти ми помогнаха много бързо да се ориентирам в използването на фурната. Оказа се че малкия размер тавички /26 см/ идеално ми се събират и там приготвих първото си ястие
Чушки бюрек в халогенна фурна
Благодаря ви, момичета
Утре ще продължа с разучаването
Искам да ви попитам:
- винаги ли се пече върху някоя от скарите;
- когато се пече месо или риба не е ли удачно на дъното под скарата да се сложи тавичка, в която да се събира падащата мазнина, вместо да се цапа стъклото;
- след приготвянето на храната капака маха ли се веднага или както в микровълновата печка се оставя затворено известно време, за да се доприготвя ястието от загретия съд.
Ако ви идва на ум нещо с което сте се сблъскали и сте го решили, моля ви - споделете
Така е много по-лесно
Re: халогенна фурна
Публикувано: съб фев 16, 2013 8:29 am
от Ili71
Здравейте!
Аз имам такава от една година. Много съм доволна от нея. Използвам я предимно за скара, за риба, кюфтета, кебапчета, пържолки, зеленчуци. Печеното пиле става божествено. По някога го правя пълнено. В алуминиева тавичка правя и картофки . Стават много вкусни - слагам им само мазнина , червен пипер и сол без вода и ги пека на горната скаричка за около 30-40 мин на 200 градуса, като от време на време ги разбърквам.
Аз не чакам да стои с капак след като е готово, както е при микровълновите печки, а направо сервирам.
Re: халогенна фурна
Публикувано: съб фев 16, 2013 8:35 am
от Ili71
Можеш да слагаш тавичка отдолу с цел да не се цапа, но не е задължително. Аз пробвах да сложа картофите направо на дъното, а не върху скара- просто ги изсипах и обърках с подправки без да ползвам тавичка, но така се увеличава времето за готвене, защото въздухът не може добре да циркулира и това забавя процеса.
Re: халогенна фурна
Публикувано: съб фев 16, 2013 8:51 am
от Makaweli
Re: халогенна фурна
Публикувано: съб фев 16, 2013 11:03 am
от milena75
Бони, относно въпросите ти:
-аз винаги поставям някоя от скарите, когато готвя във фурната;
-върху скарата поставям тавичка, защото така ми е по-удобно - от една страна не се цапа стъклото, от друга страна продуктите не изпадат от решетките на скарата;
-обикновенно веднага след като приключи готвенето вдигам капака и вадя тавичката
Успех в готвенето!
Re: халогенна фурна
Публикувано: съб фев 16, 2013 11:17 am
от Makaweli
Благодаря, Миленка
Re: халогенна фурна
Публикувано: съб фев 16, 2013 1:22 pm
от Ili71
Може да пробваш последното ми изобретение
- не че съм го измислила аз, но става много успешно
Обърквам кайма с подправки, правя си кюфтенца в които слагам малко кашкавал или топено сирене и кисели краставички, нареждам ги на горната скара и ги пека около 40 мин. на 200 градуса.
Re: халогенна фурна
Публикувано: съб фев 16, 2013 3:26 pm
от Makaweli
Непременно ще ги опитам - трябва да се обърнат, нали? Направо върху скарата ли се слагат или върху хартия за печене или в тавичка?
Re: халогенна фурна
Публикувано: нед фев 17, 2013 6:19 pm
от Ili71
Здравей!
Слагам ги направо на горната скара, като предварително включвам фурната малко да се загрее скарата, за да не залепне. После ги нареждам и включвам да се пекат. Не ги обръщам, защото въздухът минава отвсякъде и те се изпичат идеално. Обръщам единствено пилето, защото всички обичат кожичката препечена.