Ние вече (или по-точно най-после) имаме идея какво ще е менюто на Бъдни Вечер и Коледа. Тъй като цяла година не се страхуваме да пробваме необичайни неща, празниците са ни време да се обърнем към традициите и да сложим на масата познатите български ястия.
За
Бъдни Вечер ще има:
-
Содена питка за Бъдни вечер или друга подобна содена питка
-
Ошав - специален - това е което си правим последните няколко години и Павел много го харесва. Само сушените плодове не винаги са най-традиционните - на снимката гледам, че плува ананас
Сушените плодове ще изберем на място в магазина.
-
Сарми с месо и кисело зеле или
Печени сарми със заливка. Със сигурност ще са зелеви сарми, но няма да са постни.
-
Разядка *Орехи и чесън*, на мен ми става малко тежко от толкова чесън, но няма как да се изпусне
Ние не слагаме олио, ядките са си достатъчно мазни.
- Бобена салата - най-обикновена бобена салата с лук и печени чушки.
-
Тиквеник с готови кори
За
Коледа ще е:
- доизяждане на сармите от Бъдни Вечер, както и тиквеника и каквото е останало
-
Питка Дядо Коледа - много ни хареса тази питка, пак ще се прави
За Коледа може би ще е това, че го дават топличко и не е подходящо за много ядене.
За Нова Година ни е малко далеч да мислим, но плана е да има някаква капама, сиренени топчета, бисквитени топчета и баница с късмети, разбира се
Смятам всичко да изнапазаруваме в четвъртък и да не влизаме в магазин до след Коледа, че все са много пълни.