Идеи за студен бюфет
Публикувано: вт мар 20, 2012 11:33 am
Здравейте!
В понеделник ще празнувам рождения си ден. Искам да направя просто студен бюфет, на който всеки да може да се обслужва. Ще бъдем общо 11 възрастни и моят 4-годишен племенник. Другите деца са малки и няма да се хранят от бюфета.
Решила съм да направя:
Кьопоолу или Баба Гануш с тахан
Снежанка с прясна краставица
Хумус-пастет - II вид
Тахини (сос)
Хтипити
Пастет от риба тон с царевица и грах
Искам да направя 2 салати, едната ще е Табуле, другата ... още не съм решила, давайте идеи.
Освен това искам да има някакво месо и една баница смятам да направя, само дето не съм решила каква да е. Който иска ще може да си я топли в МВ.
Условието е в продуктите да няма свинско месо и нещата ако може да са български, защото достатъчно чужди има.
Гостите ми са евреи, араби, гърци, българи, германци и един италианец - и искам от всяка кухня да има по нещо. За сега нямам италианско мезе, но сигурно ще направя най-голямото клише - Салата Капрезе.
Искам да приготвя всичко предварително (по възможност), защото всеки ден съм на работа, а само в понеделник почивам и не искам да прекарам деня в кухнята, а и да умирисвам жилището преди да дойдат гостите... не е кой знае колко приятно и за тях
Ще се радвам на идеите ви!
В понеделник ще празнувам рождения си ден. Искам да направя просто студен бюфет, на който всеки да може да се обслужва. Ще бъдем общо 11 възрастни и моят 4-годишен племенник. Другите деца са малки и няма да се хранят от бюфета.
Решила съм да направя:
Кьопоолу или Баба Гануш с тахан
Снежанка с прясна краставица
Хумус-пастет - II вид
Тахини (сос)
Хтипити
Пастет от риба тон с царевица и грах
Искам да направя 2 салати, едната ще е Табуле, другата ... още не съм решила, давайте идеи.
Освен това искам да има някакво месо и една баница смятам да направя, само дето не съм решила каква да е. Който иска ще може да си я топли в МВ.
Условието е в продуктите да няма свинско месо и нещата ако може да са български, защото достатъчно чужди има.
Гостите ми са евреи, араби, гърци, българи, германци и един италианец - и искам от всяка кухня да има по нещо. За сега нямам италианско мезе, но сигурно ще направя най-голямото клише - Салата Капрезе.
Искам да приготвя всичко предварително (по възможност), защото всеки ден съм на работа, а само в понеделник почивам и не искам да прекарам деня в кухнята, а и да умирисвам жилището преди да дойдат гостите... не е кой знае колко приятно и за тях
Ще се радвам на идеите ви!