Страница 1 от 1

Крем "Брюле"

Публикувано: пон авг 27, 2007 10:26 am
от vg
Крем "Брюле"

Този крем е един от най-популярните и изтънчени френски десерти. Това най-вероятно се дължи на зашеметяващата комбинация от нежния студен крем и хрупкавата сладост на карамелизираната захарна коричка.
Първата рецепта за крем "Брюле" датира от 17ти век и на френски - Creme Brulee - означава "обгорен крем". Франция е официално приетата родина на десерта, но има и други претенденти - Испания и Англия.
Кремът представлява яйчена основа поръсена със захар, която се карамелизира на висока температура. В оригиналната рецепта единствената подправка на крема е ванилия, но съществуват и много съвременни варианти включващи шоколад, ликьори, плодове и други.
Най-важната особеност на този десерт е коричката от карамелизирана захар. Тя е тази, която го различава от други подобни рецепти - например крем карамел - и му придава неговия характерен облик.

Рецепти за Крем "Брюле"

Публикувано: съб яну 03, 2009 6:22 pm
от moleriq
любимият ми десерт е крем "брюле" мн е вкусен :love: :thumup: :serve: