Привет,
Сн ощи ,моята малка госпожица се опита да сготви,защото както и предполагах ,нито патладжаните със соса я трогнаха ,нито гъбената супа ,нито риба с боб салатата ми,
какво да се прави .Аз съм на принципа ,който не му харесва слага престилката и....започва,нищо ,че е 11 ,5 г.И така седейки в кухнята и правейки се ,че чета наблюдавах .Свари спагети ,помогнах и да не се изгори ,след това изми ,наряза гъбите ,поизпържи ги ,дойде и съпруга ми ,който е спец .,но в къщи ...само когато има желание ,прибави винцето и тигана взе да се "мята " (или го можеш ,или не)
,бейкон ,пушено пуешко ....малко закачки с щерката ,прибавя сметаната и всичко е о,к.Всички вечеряха щастливо......като в приказките.
Днес,ще приготвя спанак с ориз ,има и още риба ,която ще опържа и смятам това да е ,приготвих и палачинка на фурна с мармалад от праскови .ЕЛЕНА ,това е за теб ,щом и с малчо и се решаваш,браво ,.моето момиче.Тия кори са много добри за тиквеник,баница със спанак ,за ябълков десерт ,стават хрупкави,моята баница със спанак е събрала много овации,а и в Гърция е много любима ,рядко някой да не я яде.
021.JPG
Anorec-testeniUdianakatouN65770.jpg
Anorec-testeniUdianakatouN23351.jpg
И да не са празни приказки ,малко снимки от моя албум (тиквеник ,самата кора ,и готова изпечена) Ето и самата рецепта:0,5 кг.брашно ,0,5 ч.ч олио или зехтин ,0,5 ч.ч вода,250 мл.газирана вода и 1/2 ч.л.сол.По просто ,просто не може.Замесва се и се приготвят топки ,която всяка поотделно разточваш в/у набрашнена повърхност ,за да не лепне,в случая аз ползвам нишесте ,пързаля се и помага да се разточва кората по-лесно!Успех!