Публикувано: пет юли 04, 2008 1:16 am
Привет! :oops: Аз съм писмена форма чрез речника, Имам нужда от вашата pomosch.Pozhaluysta, ако можете да преведете тази рецепта за руски или английски .Budu много blagodarna.Spasibo.
Баварски претцели
2 ч.л. суха мая
80 г кафява захар
520 г брашно
сода за хляб
сол
морска сол
Маята се разтваря в 30 мл топла вода (около 40 С) и се оставя за няколко минути да шупне. Разбърква се с 315 мл топла вода, кафявата захар и брашното. Омесва се докато се получи гладко и еластично тесто. Може да се остави да втаса за половин час, но не е задължително. Тенджера се пълни с вода поне 6-7 см дълбочина, като на чаша вода се слагат по 2 с.л. сода. Водата се загрява докато започне леко да ври, след което се намалява огъня и се оставя да къкри. Важно е содата да бъде напълно разтворена. От тестото се откъсват топки, които се оформят на дълги фитили, които се оформят с типичната форма за претцел (може като геврек или по желание). Оформеното тесто се слага за няколко минути върху леко набрашнена повърхност да втаса малко. Един по един претцелите се слагат във врящата вода за по 10 секунди от всяка страна или докато тестото пожълтее. След това се слагат върху посолена тавичка. Отгоре се поръсват със ситна морска сол и се пекат в предварително загрята до 245 С фурна за 8 до 10 минути или докато станат златисто-кафяви. Най-вкусни са докато са топли.
Баварски претцели
2 ч.л. суха мая
80 г кафява захар
520 г брашно
сода за хляб
сол
морска сол
Маята се разтваря в 30 мл топла вода (около 40 С) и се оставя за няколко минути да шупне. Разбърква се с 315 мл топла вода, кафявата захар и брашното. Омесва се докато се получи гладко и еластично тесто. Може да се остави да втаса за половин час, но не е задължително. Тенджера се пълни с вода поне 6-7 см дълбочина, като на чаша вода се слагат по 2 с.л. сода. Водата се загрява докато започне леко да ври, след което се намалява огъня и се оставя да къкри. Важно е содата да бъде напълно разтворена. От тестото се откъсват топки, които се оформят на дълги фитили, които се оформят с типичната форма за претцел (може като геврек или по желание). Оформеното тесто се слага за няколко минути върху леко набрашнена повърхност да втаса малко. Един по един претцелите се слагат във врящата вода за по 10 секунди от всяка страна или докато тестото пожълтее. След това се слагат върху посолена тавичка. Отгоре се поръсват със ситна морска сол и се пекат в предварително загрята до 245 С фурна за 8 до 10 минути или докато станат златисто-кафяви. Най-вкусни са докато са топли.