Страница 1 от 1

Крем за торта с подсладено кондензирано мляко

Публикувано: пон май 13, 2013 11:05 am
от sbt03
Здравейте! :chef:
Скоро ще правя торта специално за наближаващ рожден ден и искам да се представя подобаващо - да няма провали и да се получи вкусна торта.
Мисля да направя тортата с ягоди, тъкмо излизат уж българските и се чудя какъв да е крема - не искам да е традиционния млечен варен крем с яйца и нишесте, а нещо по-различно. Спрях се на вариант с подсладено кондензирано мляко, което никога не съм ползвала.
Първият ми въпрос е коя марка бихте ми препоръчали да купя - такава, от която сте доволни? Какъв крем бихте ми препоръчали да направя с него? С какъв продукт най-добре се съчетава то - заквасена сметана, сладкарска сметана... ? Не искам тортата да става тежка и затова избягвам сметаната, не искам да използвам и маскарпоне. Това което искам е да съчетая по някакъв начин по-лек крем, в който ми се иска да има и бял шоколад, и парченца ягоди. Това е идеята ми, дано да се реализира. :)
Ще се радвам на вашите отговори и съвети! :wink:
Хубав ден! :)

Re: Крем за торта с подсладено кондензирано мляко

Публикувано: ср май 15, 2013 11:58 pm
от Iliana-1983
Аз лично съм доволна от крема за торта "Апшерон" на Мария (mycookingbookblog.com/torta-apsheron). Има доста масло в него и не е лек, както искаш, но пък е ужасно вкусен.
Относно марката, аз съм доволна от Dutch lady.

Re: Крем за торта с подсладено кондензирано мляко

Публикувано: пет май 17, 2013 7:23 pm
от sbt03
Благодаря за отговора, Илиана! :)
В крайна сметка се спрях на идеята на Марина - Домашно подсладено кондензирано мляко. Смятам да увелича дозата и да го направя с пропорциите от рецептата на майка ми за домашен течен шоколад, само че ще е без какаото и ще се получи нещо като течен бял шоколад. :)