Миленче, с най - голямо удоволствие ще споделя тая вкусна рецепта - Патладжан кебап - 0,500гр. кайма -в оригиналната рецепта е телешка,но не разполагах с такава и ползвах смес,1кг. патладжани,1гл.лук,5 -6домата,1гл.чесън,червен и чер пипер,магданоз и 2-3листенца босилек - сложих две щипки сух.Започваш с каймата - приготвяш я със ситно нарязания лук,червен и чер пипер,1ск.пресован чесън,аз сложих 1яйце и две филиики хляб.Омесваш добре каймата -може да прибавиш любими за вас подправки и оставяш в хладилника.Измитите,необелени патладжани нарязваш на едри шайби,да са дебели поне два пръста,осоляваш и оставяш в гевгир да изтече горчилката - поне за 20мин.През това време измиваш и нарязваш на половинки доматите,ако имаш място после,може да сложиш и повече,много са сладки печени.Измиваш патладжаните и ги слагаш в купа - аз им сложих соев сос, капки зехтин и обърках добре - започнах реденето на кебапа,в намаслена с олио тава слагаш изправена шайба и от двете й страни кюфтенцаи така до изчерпване на продуктите, в средата на тавата подредих посолените домати поръсих обилно с магданоз и малко босилек,разхвърлях из тавата обелените цели скилидки чесън,поръсих с малко олио и сложих да се пече, след 30 -40 мин.пробвах дали шайбите патладжан са омекнали и изпечени.Стана много красиво,като ветрило,естетически издържано,а за вкуса - нямам думи,опитах го изстинало,направо е невероятно,ароматите се открояват -вкусна е турската кухня,убедих се в това.Миленче,жалко,че не мога да ти изпратя на снимка как изглежда,плюс това става много бързо,като приготвяне и печене - на 220гр.,но все пак ти си знаеш фурната.Ако нещо не съм написала ясно, питай,ще уточнявам,дано си ме разбрала относно подреждането - не се слагат шайбите легнали или опрени по ръба на тавата - слагат се прави и отляво и дясно се подпират с кюфтенца.Успех миличка!!