Страница 2 от 2

Публикувано: ср сеп 17, 2008 11:12 pm
от sumer
Аз правя подобно картофено руло
Сварявам картофите и ги пасирам,прибавям 1-2 яйца,настъргано сирене,кашкавал,подправки(сол,черен пипер,чубрица).,омесва се добре.Разстилагам го и по средата по дължина слагам кренвирш или наденица,от едната страна лютеница,а от другата сварени яйца.Навивам на руло,намазвам с масло и пека.

Публикувано: нед окт 12, 2008 1:01 pm
от kossara
Питипана - много бързо и лесно. Слагате да се задушава 1 глава лук с 3 лъжици мазнина. Докато се души отваряте хладилника и изравяте всичко което е артисало - 1-2 кюфтета, крайче от салам, шунка, някоя самотна печена чушка и всичко друго подобно. Нарязвате всичкото което сте открили на дребно и при лука да се позадуши и то. Когато прецените че всичко е достатъчно добре удушено счупвате 2-3-4 ... яйца, разбърквате и да ви е сладко :wink:

Публикувано: нед окт 12, 2008 2:05 pm
от Vania2006
Здравей те,момичета!
Страхотни идеи.Аз под аламинути разбирам да става бързо и по възможност да не стоя до него през цялото време.Според това на първо място поставям пликовете за печене.Не знам какво щях да правя без тях.Обикновенно си почиствам хладилника в тях и печа 20-30 мин. :D :D
Това не беше шега-слагам останали саламчета,кремвирши,наденички,сирене,кашкавал-каквото е останало.Малко лук,моркови,картофи,домат,олио,подправки.....Пече се! :D

БУТЧЕТА В ПЛИК
2-3 бутчета-почистват се,измиват се,по желание може да се сварят малко.Плика се намазва с олио.Бутчетата се овалват с подправки за пиле/или натрошено пилешко бульонче/,червен пипер,сух магданоз.Слагат се в плика,прибавя се 2 с.л.вода и 2с.л.соев сос,затваряме плика,правят се 5-6 дупчици и се пече.

Публикувано: вт окт 14, 2008 10:17 pm
от springrain
Sirena написа:Картофено руло
Сварени картофи около 1 килограм се обелват и намачкват, разстилат се върху намаслено фолио във вид на правоъгълник или по размера на тавата, отгоре се намазват с лютеница или кетчуп, подправки -чубрица, черен пипер, после отгоре може да се сложи всичко, което се слага и на пица - шунка, кренвирши, кисели краставички, гъбки и т.н., всичко зависи от това, което е в хладилника и фантазията. С помоща на фолиото завиваме рулото, поставя се в намаслена тавичка, маже се с 1 жълтък или се поръса с кашкавал, пече се до златиста коричка. Може да се използва и като предястие.
Аз правя подобно руло,но не го завивам а разстилам пласт от сварените ки намачкани сартофи нареждам плънката и отново картофи.Запичам.Режа го като мусака.По калпазанско е и няма опасност да се пукне рулото или да се разпръсне докато го режа и слагам в чинията.Правя и плънка от кайма,лук и моркови.В къщи доста го харесват.Дано хареса и на вас.

Публикувано: чет ное 13, 2008 8:44 am
от Nelka
Zdraveite momicheta tova s kartofite i plankata e lubimo na moite deca az go pravq razteleno v tava v sredata plankata i ptgore pak kartofi i starja mnogo kashkaval imu vikame musaka mnogo e vkusno :roll: