Привет и от мен
Менюто ни за днес е Супа топчета със зелева чорба, Постна картофена яхнийка. Десерта ще бъде Локумов сладкиш
Нали днес съм си у дома - кухнята е моя
Хубав следобед и топла и споделена вечер
Какво сготвих днес - Януари '14
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Re: Какво сготвих днес
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- sbt03
- магьосник в кухнята
- Мнения: 527
- Регистриран на: нед юни 20, 2010 10:22 am
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
Здравейте и от мен!
Имам още домашни кюфтенца, ориз, а за десерт портокали и ябълки.
Тези дни правих и едни специални брускети с крема сирене и черен хайвер, която е и стотната рецепта в моя блог.
Хубава вечер!
Имам още домашни кюфтенца, ориз, а за десерт портокали и ябълки.
Тези дни правих и едни специални брускети с крема сирене и черен хайвер, която е и стотната рецепта в моя блог.
Хубава вечер!
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
Здравейте
За днес пълнени сухи чушки с кайма и ориз, зелеви сърми, домашен типов хляб и сладкиш "Дамски каприз"
ХУБАВ СЛЕДОБЕД
За днес пълнени сухи чушки с кайма и ориз, зелеви сърми, домашен типов хляб и сладкиш "Дамски каприз"
ХУБАВ СЛЕДОБЕД
- sbt03
- магьосник в кухнята
- Мнения: 527
- Регистриран на: нед юни 20, 2010 10:22 am
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
Здравейте и от мен!
В тази виелица човек не може да излезе да напазарува нещо, за да сготви. Добре, че са запасите във фризера, благодарение на които опекох едни вратни пържолки, а като гарнитура към тях ще има салата "Ропотамо" (правим си я като зимнина и е много удобно). За десерт няма нищо... освен портокали.
Хубава вечер!
В тази виелица човек не може да излезе да напазарува нещо, за да сготви. Добре, че са запасите във фризера, благодарение на които опекох едни вратни пържолки, а като гарнитура към тях ще има салата "Ропотамо" (правим си я като зимнина и е много удобно). За десерт няма нищо... освен портокали.
Хубава вечер!
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
Здравейте! Тази вечер у нас ще сме на Салата от печен пипер с царевица и боб с кисело зеле на фурна. За десерт има портокали и ябълки.
Хубава и топла вечер ви пожелавам!
Хубава и топла вечер ви пожелавам!
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 611
- Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm
Привет весели .Имам още от киселото зеле то май цяла седмица ще го ядем но направих един солен кекс.За десерт плодове.Спокойна нощ и весел ден
- mami48
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6242
- Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm
Привет,весели ,днес сготвих Винен кебап,Салата от печен пипер с царевица - стана прекрасна,няма как да отида за пресен лук и я приготвих с праз,невероятно вкусна салатка,десерта мандарини,портокали и огромни червени ябълки - мисля,че са продукт на ГМО, но пък са сочни и сладки.Прекрасен следобед!!!
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Привет
У нас за вечеря - Салата от моркови, червено цвекло и ябълка, Препечени филийки с бекон, Мусака. За десерт има Ябълки, Халва
Топла и спокойна вечер на всички
У нас за вечеря - Салата от моркови, червено цвекло и ябълка, Препечени филийки с бекон, Мусака. За десерт има Ябълки, Халва
Топла и спокойна вечер на всички
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 611
- Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm
Привет неуморни .Тази вечер нашата вечеря беше:кюфтенца на фурна с кашкавал,лютеница,маслини и една салатка от саламче,кис.краставички и майонеза(подобно на руска).За десерт кекс Зебра и плодове
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
Кате, радвам се, че салатката с пипер ти е харесала. В зимния сезон може би наистина е по-удобно да се приготви с праз.
Историята на тази салата поне за мен е много интересна. Преди време при едно пътуване видях край пътя да продават плитки с много красив и апетитен лук - бял и червен, един едър, едър, очите ми останаха в него. Тогава обаче бързахме, не спряхме, мъжът ми обеща, че като се връщаме ще си купим. Е, естествено не се върнахме по същия път и аз си останах без лук. От тогава все той ми беше в ума. Който ме познава, знае, като си наумя нещо не мирясвам докато не го направя. Та така и с лука - омърморих света, че не ми е купил. След няколко месеца той пак пътува, този път сам, но задължително спрял още на отиване и се върна с една връзка прекрасен червен, по-точно лилав лук. Закачихме плитката на един гвоздей в кухнята, получи се много оригинално. Който дойдеше на гости се впечатляваше. Бързо, бързо го популяризирах. Толкова беше красив, че ни беше жал да го ядем. Един-два пъти правих салата, беше много вкусен и сладък, но другите глави ги държах на плитката да ми красят стената. Един ден поглеждам към лука и какво да видя - от влагата вкъщи той прокарал и пуснал реколта. Показах го на мъжа ми и и той ахна, даже го снима с телефона си. Така посред зима се сдобихме с цяла гора от зелен лук на плитка и то без да го накисваме в бурканчета с вода както обикновено се прави. Представете си каква влага е у нас. Та така, обрахме си реколтата, а за същата вечер бях размразила печен пипер и салатата стана, царевицата я добавих заради детето, че много я обича. Станах много досадна, но исках да обясня защо предлагам тази салатка със зелен лук точно посред зима .
Хубавото е, че вече целогодишно на пазара има всякакви зеленчуци и каквото му се яде на човек може винаги да си го приготви. Ето например, тази вечер бях решила, че ще правя зелена салата. Отварям хладилника и виждам, че е свършила. Както вече писах голямо съм магаре, като се заинатя и реша, че ще правя нещо, сън няма да ме хване ако не стане. Туршии и зимнина колкото искаш, ама аз не, та не - зелена салата! Не ме спря ни студ, ни лед - отидох до магазина до нас да купя. Естествено там беше свършила, ходих до другия, но накрая намерих. После си мисля с кой акъл в тъмното, студеното и хлъзгавото, посред нощ сама жена съм тръгнала за салата посред зима. Но важното е, че накрая стана на моята !
Така вечерята ни беше Пъстра зелена салата, от която даже и Рокчо за мое удивление си хапна с удоволствие, и свински вратни пържоли на фурна. За десерт за детето има шоколад, а за мен чаша червено вино.
Колко дълго писах, за да отчета накрая за днешното меню . Няма да ви досаждам повече.
Лека нощ!
Историята на тази салата поне за мен е много интересна. Преди време при едно пътуване видях край пътя да продават плитки с много красив и апетитен лук - бял и червен, един едър, едър, очите ми останаха в него. Тогава обаче бързахме, не спряхме, мъжът ми обеща, че като се връщаме ще си купим. Е, естествено не се върнахме по същия път и аз си останах без лук. От тогава все той ми беше в ума. Който ме познава, знае, като си наумя нещо не мирясвам докато не го направя. Та така и с лука - омърморих света, че не ми е купил. След няколко месеца той пак пътува, този път сам, но задължително спрял още на отиване и се върна с една връзка прекрасен червен, по-точно лилав лук. Закачихме плитката на един гвоздей в кухнята, получи се много оригинално. Който дойдеше на гости се впечатляваше. Бързо, бързо го популяризирах. Толкова беше красив, че ни беше жал да го ядем. Един-два пъти правих салата, беше много вкусен и сладък, но другите глави ги държах на плитката да ми красят стената. Един ден поглеждам към лука и какво да видя - от влагата вкъщи той прокарал и пуснал реколта. Показах го на мъжа ми и и той ахна, даже го снима с телефона си. Така посред зима се сдобихме с цяла гора от зелен лук на плитка и то без да го накисваме в бурканчета с вода както обикновено се прави. Представете си каква влага е у нас. Та така, обрахме си реколтата, а за същата вечер бях размразила печен пипер и салатата стана, царевицата я добавих заради детето, че много я обича. Станах много досадна, но исках да обясня защо предлагам тази салатка със зелен лук точно посред зима .
Хубавото е, че вече целогодишно на пазара има всякакви зеленчуци и каквото му се яде на човек може винаги да си го приготви. Ето например, тази вечер бях решила, че ще правя зелена салата. Отварям хладилника и виждам, че е свършила. Както вече писах голямо съм магаре, като се заинатя и реша, че ще правя нещо, сън няма да ме хване ако не стане. Туршии и зимнина колкото искаш, ама аз не, та не - зелена салата! Не ме спря ни студ, ни лед - отидох до магазина до нас да купя. Естествено там беше свършила, ходих до другия, но накрая намерих. После си мисля с кой акъл в тъмното, студеното и хлъзгавото, посред нощ сама жена съм тръгнала за салата посред зима. Но важното е, че накрая стана на моята !
Така вечерята ни беше Пъстра зелена салата, от която даже и Рокчо за мое удивление си хапна с удоволствие, и свински вратни пържоли на фурна. За десерт за детето има шоколад, а за мен чаша червено вино.
Колко дълго писах, за да отчета накрая за днешното меню . Няма да ви досаждам повече.
Лека нощ!